Arne Thuresson var pojken som på 30-taletbörjade leva efter mottot att ingenting var omöjligt. Det var just hans idésprudlande sinne och beslutsamhet som blev grunden till framgången av Arne Thuresson Byggmaterial, som han tillsammans med sina 5 barn, startade 1974.

Viljekraften som gav bestående kvalitet

Arne Thuresson Byggmaterial blev även det stora startskottet för Grabber, skruven som blivit omtalad för dess unika egenskaper och kvalité. Arne blev på 70-talet kontaktad av Grabbers grundare i USA, ett samtal som visade sig bli en lång och givande relation.

John Geyer kom till Sverige och visade upp en gipsskruv med dubbelgänga, dubbelhuvud och sylvass spets. Arne höll upp skruven och sa på knackig engelska: ”Om du lovar mig att alla skruvar håller samma kvalité som den här så lovar jag att sälja 25 miljoner skruv första året”. Sagt och gjort. Arne sålde 40 miljoner skruv det första året och Arne Thuresson Byggmaterial blev därmed generalagent för Grabber i Europa.

Idag används cirka 15 Grabberskruvar per sekund i Sverige och med sin patenterade dubbelgänga och sylvassa spets är Grabber idag ledande inom kvalité och utveckling. Arne som nu närmar sig 90 år gör fortfarande besök på företaget för att se till att skruven möter samma värde som han själv en gång i tiden efterlyste.

En Grabber-skruv

Anledningen till att välja Grabber

En skarpare gänga ger en betydligt bättreupplevelse och en bra passform i krysset som betyder att skruv och bits håller längre. Därför byter Grabber formverktyg oftare för att garantera en skruv somhåller.

Ett snävt krysspår gör att bitsen inte hoppar ur skruven och håller längre. Därför byter Grabber verktyg oftare för att bibehålla den höga kvaliteten.

En jämn härdningsprocess minskar risken för att skruvens huvud ska gå av om de är för hårda, spricka eller bli för mjuka. Därför härdar Grabber färre skruvar åt gången under produktionen, vilket ger en jämnare härdning och kvalitet för varje enskild skruv.

Det är de små detaljerna i processen som oftast går obemärkta förbi men som i slutändan gör den stora skillnaden mellan vanligskruv och professionell skruv med kvalitet.

Alla Grabbers fabriker håller hög produktionsstandard med hjälp av certifikat som inkluderar ISO 9001, ISO 14001 och ICC-kompatibel samt en omfattande kvalitetskontroll. Grabber samarbetar nära med fabrikernas forsknings- och utvecklingslaboratorium för att garantera att Grabber alltid är ledande i teknologi och innovation.

Grabber nu hos Proffsmagasinet

Infästning från Grabber finns nu hos Proffsmagasinet. Om du har frågor om deras produkter, kontakta gärna Proffsmagasinets kundtjänst.

Uppdaterad 2020-03-24