Nu lanserar DEWALT en batteridriven murspårfräs! Nya DCG200 ingår i den prisbelönta 54V XR FLEXVOLT-serien och är ultimat för att snabbt och enkelt fräsa ut spår för kablar, ledningar och rör i betong.

DEWALT är nu först i branschen med att lansera ett banbrytande batteriverktyg för professionella användare. DCG200 54V XR FLEXVOLT är inte bara den allra första batteridrivna murspårfräsen på marknaden utan den har också imponerande kraft, körtid och driftssäkerhet. Detta tack vare det kraftfulla 54V XR FLEXVOLT-batteriet i kombination med den kolborstfria motorn. Detta är något som gör maskinen idealisk för elektriker, rörmokare och andra som dagligen arbetar med krävande installationer av kablar och ledningar i väggar och golv av betong, tegel eller murverk. Dessutom speciellt användbar på storskaliga byggarbetsplatser för att slippa långa sladdragningar eller på platser där tillgången på el är begränsad.

Den nya murspårfräsen har en arbetshastighet på 9000 varv/minut. Med hjälp av detta går det enkelt och snabbt att åstadkomma snygga och exakta spår med rena och fina ytor runt omkring. Det maximala skärdjupet i massiv betong är 32 mm och kan justeras verktygsfritt utifrån användarens önskemål liksom skärbredden. Bredden regleras enkelt mellan 8 och 35 mm med hjälp av praktiska inbyggda distanser.

Säkerhetsfunktioner

Det som också utmärker nya DCG200 är de innovativa säkerhetsfunktionerna som ger optimalt skydd mot farliga luftburna partiklar, minskad bullernivå och reducerad risk att utsättas för allvarliga skador. Den ingår i Dewalts växande sortiment med extra säkra verktyg, Perform & Protect, och uppfyller därför strikta krav när det gäller damm, vibrationer och kontroll.

Murspårfräsen är till exempel utrustad med senaste trådlösa teknik för uppkoppling av Dewalt verktyg till mobila enheter, Wireless Tool Control (WTC), vilket gör att den enkelt kan kopplas ihop med Dewalts M-klassade batteridrivna dammsugare DCV586. Ett sätt att även minska bullret i arbetsmiljön eftersom båda enheterna då kan styras samtidigt med automatisk start/stopp så att dammsugaren inte står och går i onödan när murspårfräsen stängs av.

DCG200 är dessutom utrustad med inbyggd motorbroms som snabbt stoppar skivorna och e-koppling som skyddar användaren mot kick-back-incidenter. Verktygsfria snabbspärrskydd gör det också extra enkelt att byta ut de två kapskivorna vid behov.

Uppdaterad 2020-01-31