Efter den mysiga julen väntar ytterligare månader av mörker, slask och bitande kyla. Här listar vi tio prylar som hjälper dig att genomlida årets rent objektivt värsta månader och få en lite skönare vinter.

Trött på mörker och kyla? Med rätt prylar och rätt utrustning kan du göra din vinter lite trevligare. Det kan vara små saker som sätter guldkant på vardagen eller stora investeringar som du kan ha nytta av i många år framöver.

8 prylar för en skönare vinter

En riktigt bra termos

Finns det någonting som går upp mot en kopp varm choklad under ett vintrigt helgäventyr med familj eller vänner? För att drycken ska hålla sig varm och god behöver du en rymlig termos med bra isoleringsförmåga. Eftersom termosen håller kylan minst lika bra som en håller värme är det kan den användas för kalla drycker under årets varma månader.

Stanley PMI Classic Vacuum Bottle

En batteridriven värmetröja

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Om det finns något enskilt plagg som stöder det gamla talesättet så är det den uppvärmda värmetröjan. Med samma 12-voltsbatteri som du använder till dina verktyg kan du värma upp de olika zonerna till önskad nivå. Med en batteritid på åtta timmar kan den hålla dig varm hela arbetsdagen.

Värmetröja från Milwaukee

En stark pannlampa

Ibland känns det som att solen inte ens hinner gå upp innan den ska gå ner igen. För att få någonting gjort i trädgården är de där timmarna på förmiddagen värdefulla, men om du inte hinner ut är pannlampan till stor hjälp. Den stora fördelen mot en traditionell ficklampa är att du har händerna fria!

GP Batteries Granit

Vinterfodrade skyddskängor

Bra skor är a och o när du ska hålla fötterna varma. Om du jobbar utomhus är vinterfodrade skyddskängor ett måste. Se till att köpa en rymlig modell så att du får plats med bra sockor så är du redo för årstidens prövningar!

Monitor Hudson Bay

Ett modernt hemlarmspaket

En tråkig effekt av att det blir mörkare ute är att inbrotten ökar. För brottslingarna är det både lättare att se om någon är hemma och lättare att jobba obemärkt. Med ett bra inbrottslarm kan du skydda dina tillgångar och avskräcka tjuvarna.

NookBox G2 Kit NookBox G2

En bra arbetslampa

När naturlig belysning är en bristvara kommer arbetslampan till undsättning. Fundera över hur du kommer att använda lampan och välj en modell som motsvarar dina krav. Om du jobbar mycket med bilen kan det till exempel vara värt att investera i en riktig motorhuvslampa.

Milwaukee M12 UHL

Infravärmare

Vill du kunna utnyttja ditt ombonade uterum eller din inglasade balkong även på vintern? I så fall kan infravärme vara rätt för dig. Infravärmaren är en riktig klassiker som använder infraröd strålning för att värma kroppar och föremål. Moderna infravärmare är både mer effektiva och drar mindre el än äldre modeller.

Frico IHW10

En frostvakt som håller koll

Oroar du dig över att det ska bli för kallt i matkällaren eller att vattenledningarna i fritidshuset ska frysa sönder? Det problemet löser du enkelt med en frostvakt. Frostvakten känner automatiskt av när temperaturen sjunker under exempelvis 5 grader och värmer automatiskt upp utrymmet.

Frico FML300

Läs också: “5 saker du ska tänka på när du väljer snöslunga”

Vill du ha fler tips på prylar som hjälper dig att trotsa mörkret och kylan? Vi hjälper deg på Proffsmagasinet.se.