Att göra exakta markeringar med en vanlig markeringspenna kan vara svårt och det blir lätt fel, särskilt när det gäller former och mönster. Nu har Tracer en ny produkt på marknaden – ett justerbart verktyg till deras populära djuphålsmärkpenna. Tracer ProScribe funkar lika bra till parallella och raka markeringar som till att följa exakta former och markera ut precisa cirklar.

Tracer är ett varumärke som strävar efter att erbjuda de perfekta markeringslösningarna för dina projekt och arbeten. Deras första produkt var en djuphålsmärkpenna men med tiden har de utvecklat en mängd olika tillbehör och andra användbara pennor.

En ny produkt som de har lanserat är djuphålsmärkpennan med tillbehöret ProScribe. Du kan köpa det i ett kit där både penna, ProScribe och förvaringsväska ingår. Du får även med extra stift till märkpennan, sex grå och två gula. De gula är perfekta när du ska markera på mörkare material.

Både penna och stifthållare är båda utrustade med en liten krok som du enkelt kan fästa i en ficka för att alltid ha den nära till hands. Kroken är också gjord för att inte gå sönder.

Tre nyckelfunktioner

När Tracer granskade marknaden och såg att det fanns flera markeringsprodukter till flera olika användningsområden väcktes en tanke på ett multifunktionellt markeringsverktyg som kan användas till flera arbetsuppgifter.

De vill helt enkelt att du ska slippa bära omkring på massor av olika verktyg och i stället ha en produkt som du kan använda till allt där du behöver ett verktyg för att markera.

ProScribe är ett verktyg som du fäster den tillhörande djuphålspennan i. Verktyget har som en spets i metall och utifrån den justerar du pennan åt olika håll och vinklar. På så sätt kan du få en exakt markering hur ytan än ser ut.

Verktyget Proscribe kan användas för både profilmarkering, parallell markering samt kompassmarkering.

Parallell markering

Det finns två lägen för parallell markering. Ett ”snabbläge” där du kan vinkla pennan och på så sätt markera med ett avstånd på 1–20 millimeter från guiden. I det andra läget flyttar du ut pennan och kan markera parallellt längs guiden på ett avstånd från 20–100 millimeter.

Den parallella markeringsfunktionen är perfekt vid exempelvis golvläggning, köksbyggen.

Profilmarkering

När du ska markera utifrån ett mönster eller en form ska du ställa pennan i en 90 graders vinkel från pennans spets. Därefter kan du enkelt följa guiden och få en precis markering på materialet du ska jobba med. Det här är något som kan behöva göras när du till exempel ska markera runt lister.

Kompassmarkering

Genom att vinkla pennan utåt, lätt hålla metallspetsen mot en punkt och dra pennan runt får du en exakt cirkel. En sak att tänka på när du ska mäta ut en cirkel är att du fäster pennan i ett läge där du har halverat diametern, då får du rätt mått.

Förenkla ditt arbete

Att rita ut markeringar är något som ofta behövs i alla typer av projekt. Jobbar du med varierade projekt är Tracer Proscribe ett måste i verktygslådan. Inte minst passar det till säsongens alla trallbyggen. Det är bara att sätta pennan i rätt läge och börja märka ut längs exempelvis husfasaden eller bergsväggen. Jobbet kommer gå både smidigt och ge ett fint resultat!

Du kan markera parallellt på ett avstånd upp till 100 millimeter med ProScribe.