Tekniken har utvecklats i en rasande takt på batteridrivna produkter, vilket gör att det är svårt att hitta anledningar till att välja nätanslutna eller bensindrivna verktyg framför batteridrivet! Nedan motiverar vi några fördelar med att välja en verktygspark som är batteridriven.

Ett batteri fungerar till 100-tals maskiner

De stora proffsmärkena som bland annat Dewalt, Makita, Milwaukee, Bosch, Hikoki, m.fl. har enormt stora utbud av batteridrivna maskiner inom samma volt serie, vilket gör att det inte krävs flera olika batterier och laddare för att driva dina maskiner. Exempel på detta är 18V serien från Makita som har över 200 produkter som drivs av samma batteri, eller 12V serien från Milwaukee med över 75 olika verktyg! Så genom att satsa på en verktygsserie från en specifik leverantör får du alltså ett enormt utbud som kan drivas på samma batteri!

Bättre batterier

Många tror att man inte får ut likvärdig prestanda ur ett batteri jämfört med nätanslutet, men det är fel! Tekniken har gått framåt i en rasande takt, till exempel Milwaukees 18V 9Ah och 12Ah batterier kan absolut jämföras med 230V från väggen, Flexvolt 54V från Dewalt likaså. Dessa jämförs till och med mot bensindrivna verktyg. Ju större batteri du har desto mer kraft får du ut! Batteritiderna har även blivit betydligt mycket bättre. Har du två likadana batterier så kan vi garantera att du alltid kommer hinna ladda upp ett urladdat batteri innan du hinner köra slut på ditt andra!

Smidighet

Genom att välja batteridrivna verktyg slipper du bland annat onödigt trassel med förlängningskablar men framförallt slipper du vara begränsad till att arbeta där eluttag finns! Du slipper släpa på elverk, bensindunkar och andra tunga produkter.

Ljudnivån

De flesta batteridrivna maskinerna låter betydligt mindre än en likvärdig bensindriven maskin. En onödigt hög ljudvolym mår varken dina öron eller folk i din omgivning bra av.

Snällare mot plånboken

Batterier jämfört med bensinmotorer blir billigare i längden. Eftersom du har möjlighet att använda samma batteri i så extremt många maskiner så kan du köpa nollvarianter (utan batterier och laddare) för att utöka din verktygspark.

Tips på att enkelt komma igång med batterimaskiner

Det mest ekonomiska är att först köpa en komplett maskin, med komplett maskin menar vi en maskin som till exempel en skruvdragare där det ingår två batterier och en laddare, för att sedan kunna bygga vidare din verktygspark med nollversioner. På så sätt får du ner kostnaderna då du inte köper på dig mer batterier än vad du behöver. Tänk noga över vilken serie du köper in dig på, då det skiljer sig lite grann i utbudet från de olika leverantörerna.

Se alla Proffsmagasinets batteridrivna verktyg här! >>

Har ni några funderingar så tveka inte på att kontakta Proffsmagasinets duktiga kundtjänst så hjälper vi er!

Relaterade artiklar