Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

Snöslungor

Med en snöslunga kan du få fint skottad tomt och uppfart utan att överanstränga rygg och axlar. Proffsmagasinet har kraftfulla bensindrivna snöslungor från varumärken som Stiga, AL-KO och fler.
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
30 produkter
  • 1
Relaterade artiklar:
Att skotta snö kan vara en tung syssla – speciellt för dig som har stor tomt. Det är dock ett måste för att du enklare ska kunna röra dig på tomt och gångar, eller komma fram till bilen som står på uppfarten. Klassiker som traditionella snöskyfflar och snöslädar är bra redskap för skottning av gångar och små områden, men för större ytor med hårt packad snö kan du istället välja en snöslunga. Snöslungor är verktyg som matar in snö i maskinen för att sedan slunga iväg den åt sidan med hjälp av en fläkt. Proffsmagasinet har kraftfulla bensindrivna snöslungor från varumärken som Stiga, AL-KO och fler.

Välj rätt slungtyp
Vilken sorts snöslunga du behöver beror till stor del på hur stort område du planerar att röja snö på. Ska du ta bort snö från uppfarten eller mindre områden är en enstegsslunga att föredra. Har du en stor tomt eller ett större område med snö som ska skottas ska du istället välja en tvåstegsslunga. De är ofta större och tyngre än enstegsvarianterna men kan hantera större ytor och packad snö, tack vare att de smular sönder snön innan den slungas bort. Har du en mycket stor tomt ska du satsa på en så bred slunga som möjligt.

Olika slungor passar för olika typer av underlag och generellt sett är tvåstegsslungan den bästa slungan på grus. Planerar du att skotta snö på grusvägar eller andra ytor där det kan förekomma småsten bör du välja en snöslunga med inställbar snöskruv för att kunna reglera hur djupt slungan tar. Ska du enbart skotta asfalterade uppfarter eller andra jämnare ytor kan du även välja en enstegsvariant.

Bensindriven eller batteridriven slunga?
De allra flesta snöslungor är bensindrivna för att du inte ska begränsas av sladdar eller batterier som behöver laddas. Bränsledrivna modeller har generellt mer kraft och kan effektivt ta sig an större områden med snö. Många snöslungor är designade med hjul som hjälper dem rulla över snöytan. Om du ska använda din maskin i tuff terräng kan dock en banddriven snöslunga vara fördelaktigt. Vill du veta mer om vilken modell som passar bäst kan läsa mer i artikeln "5 saker att tänka på när du väljer snöslunga".

Olika funktioner och tillbehör
Du kan även fundera över vilka funktioner och finesser du önskar hos din snöslunga. Vill du att slungan ska ha arbetsbelysning så att du enklare ser när du motar bort snö i höstmörkret? Du kanske tycker att det är skönt med uppvärmda handtag en kall vinterdag? Kanske vill du att din slunga ska ha medföljande skyddsöverdrag så att den håller sig fin längre?