Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Brandsäkerhet

En brandvarnare är en av de viktigaste sakerna du köper till ditt hem. En liten, diskret sak man knappt ser eller tänker på men som gör stor skillnad när det väl gäller. Dess uppgift är att informera och förvarna tydligt om det finns risk för brand eller om branden brutit ut och åtgärder behöver tas. Den kommer i olika utföranden för att passa varje enskilt område, vare sig det är hemma i köket, i tvättstugan eller i snickarboan. Längre ner på sidan kan du läsa om skillnaden mellan optisk brandvarnare och rökdetektorer.Läs mer
Sökresultat från kunskapsportalen:
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
45 produkter
  • 1

Optisk brandvarnare


Den optiska brandvarnaren läser av reflektioner i infrarött ljus och kan på det viset upptäcka rökpartiklar långt innan det mänskliga ögat gör det. Redan innan den första lågan slår ut larmar den för att rätt åtgärder ska hinna tas. På så vis kan större brandskador på både hem och personer förhindras. Optiska rökvarnare ska vara certifierade enligt EN 14604 och ha CE-godkännande.


Rökdetektor


Rökdetektorn upptäcker snabbt rökutveckling tack vare att den mäter det elektriska motståndet i luften. Den kallas även för jonisk brandvarnare. Den upptäcker både synlig och osynlig rök snabbt och varnar då genom ett skarpt pipande ljud. Rökdetektorer ska precis som optiska brandvarnare vara certifierade enligt EN 14604 och ha CE-godkännande.


Miljödetektorer


Brandvarnare och rökdetektorer varnar för eld men det finns fler faktorer som kan utsätta ditt hem för fara. Ett gaslarm underrättar om den känner av farliga gaser som gasol, narkosgaser, koldioxid, rök och kolmonoxid (CO). Dessa är osynliga faror som blotta ögat eller näsan sällan kan märka av själv. Vattenläckage är en annan risk man inte kan förutse men som en vattendetektor kan känna av och förvarna om innan skadan blir stor. Läs mer om dessa och andra unika detektorer i miljödetektorer.