Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Fiskars

Som ett av västvärldens äldsta företag har Fiskars samlat på sig kunskap och expertis som har väglett flera generationer av trädgårdsfantaster och hemmafixare. Fiskars grundades 1649 och har sedan start tagit vara på Nordens tillgångar i form av skog, vattenleder och gruvor. Fiskars målsättning är att tillverka verktyg med hållbara metoder och av hög kvalité som håller länge. Med den högkvalitativa malmen som fokus tillverkar Fiskars produkter inom trädgårdsskötsel, byggarbete och matlagning. Hos oss på Proffsmagasinet finner du ett brett sortiment av Fiskars branschledande redskap som sekatörer, knivar och grensaxar. Läs mer.

  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
598 produkter
Helt nöjd eller pengarna tillbaka

Allt för beskärning

När det är säsong för att beskära träd och buskar så är Fiskars en pålitlig kompanjon. För att lyckas med årets beskärning behöver du främst tre verktyg: en sekatör, en grensax och, men inte ett måste, en yxa. Med dessa tre redskap avverkar du med enkelhet både tunna och tjocka grenar och kan återvinna resterna till exempelvis brasan.

Sekatör

Ska du investera i ett redskap som du garanterat kommer få mycket användning av så satsa på en riktigt bra sekatör. För nyblivna trädgårdsägare är Fiskars serie Solid en bra start med gedigna redskap med utmärkt skärprestanda och bekväma handtag som passar både vänster- och högerhänta. Kräver du lite mer av din sekatör så utlovar serien PowerGear tre gånger mer kraft genom smart design som maximerar hävstångseffekten. Detta är inte bara skonsamt för händerna utan möjliggör även beskärning av tjockare grenar. Riktigt tjocka grenar kräver dock en pålitlig grensax.

Grensax

Med en Fiskars grensax kan du beskära grenar med tjocklek upp till 55 mm. På Proffsmagasinet finner du grensaxar både med mothåll som lämpar sig för döda, torra grenar och med sidoskär som är avsedda för levande grenar. Grensaxen kännetecknas av de långa handtagen som ger ordentligt med kraft. Grensaxar i PowerGear-serien tredubblar den kraften och lämpar sig för riktigt sega och svåra grenar. Har din trädgård träd och buskar i olika höjd och täthet så är Fiskars SmartFit-serie det perfekta valet som med sina teleskopskaft kan anpassas efter varje uppgift.

Yxor

Yxan är inte endast till för att klyva vedträn utan kan med korrekt teknik och rätt utförande användas för mycket mer. Nästa generations huggyxor från Fiskars passar till all slags arbete i trä som huggning, snickeri och beskärning. Yxor i X-series kännetecknas av perfekt balans mellan det skarpa huvudet och det ultralätta och hållbara skaftet i FiberComp™. Det böjda handtaget med den unika ytstrukturen i SoftGrip™-utförande ger ett fast grepp som hindrar yxan från att glida ur handen. Söker du en traditionell yxa som klarar av att både spänta och hugga ved så är Fiskars Norden svaret. Dessa yxor med klassiska träskaft i hickoryträ har fasta huvuden som ökar säkerheten och precisionsslipad, supervass egg som behåller skärpan år efter år.

Fiskars värderar kvalité och vill att du får det bästa möjliga när du köper en yxa. Registrerar du därför din Norden yxa eller X-series yxa hos Fiskars så får du 25 års garanti.

 

QuikFit och SmartFit – Ett redskap, flera funktioner

En trädgård med träd, buskar, rabatt och gräsmatta kan kännas överväldigande men med rätt redskap blir skötseln ett nöje. I Fiskars QuikFit-serie kan alla redskap skruvas på samma skaft vilket sparar både tid, pengar och utrymme i boden. Beskär grenar med en grensåg och kratta löv med samma skaft, byt bara huvud. I serien SmartFit finner du fler verktyg som kan anpassas efter varje uppgift och din ergonomi. Bland dessa finns bland annat grensaxar och spadar vars skaft är justerbara så att du kan nå svåråtkomliga utrymmen och tillämpa mer kraft där det behövs.

Ta hand om ditt hem - året runt

Fiskars har ett gediget och mångsidigt sortiment av produkter för årets alla säsonger. Förutom trädgårdsredskap för beskärning så erbjuder Fiskars även produkter för bevattning av stort och smått, underhållningsredskap som sopkvastar, spadar och räfsor och självklart även snöskyfflar för vinterns tuffaste dagar. Fiskars har även verktyg och redskap för verkstaden och garaget som garanterar hög kvalité och god hållbarhet. När arbetsdagen är över och det vankas lunch och middag så ser Fiskars till att köket innehåller alla köksredskap man behöver - från knivar och saxar till bestick och grytor.

Nöjd kund-garanti

Fiskars har etablerat en relation av förtroende med sina kunder i över 300 år. För att du ska känna dig nöjd och trygg med ditt köp gäller Fiskars Nöjd kund-garanti på hela sortimentet vilket låter dig prova redskapet i 30 dagar. Är du inte nöjd får du pengarna tillbaka.