Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Solcellsbelysning

Solcellsbelysning och solcellslampor för utomhus så som LED-strålkastare, bordslampor och husnummerarmaturer utnyttjar solens energi för att drivas och är ofta självförsörjande enheter. Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
22 produkter
  • 1
Solcellsbelysning och solcellslampor för utomhus så som LED-strålkastare, bordslampor och husnummerarmaturer utnyttjar solens energi för att drivas och är ofta självförsörjande enheter. Hos oss på Proffsmagasinet hittar du ett stort urval av solcellslampor och LED-strålkastare från varumärken såsom Konstsmide, Steinel och Sunwind.

Hur mycket behöver solen skina?


Många solcellspaneler i solcellslampor har en effektiv upptagning av solens energi, även vid molnigt väder. Teknologi såsom monokristallin ser till att ladda upp armaturen så snabbt som möjligt och många batterier har modern teknik som gör att det integrerade batterier räcker till under en lång tid vilket säkerställer ljus dagligen.

Funktioner och tekniska data kan skilja sig åt mellan solpanellampor. Solcellsbelysning finns liksom andra armaturer med olika styrka, beroende på om du vill ha en bra upplyst parkering eller bara skapa mysfaktor på altanens vägg. Hitta rätt belysningstyp för ditt syfte!

Smart montering av solcellerna


Montageplatsen för solcellen påverkar hur mycket den kan laddas. En skuggig placering ger helt enkelt inte lika mycket energi som en solig placering. På många lampor kan solcellerna separeras från ljuskällan för att smidigt kunna förflytta laddningen till en maximalt solig plats för bästa möjliga laddning. En del solcellslampor har batterier som kompletterande drivkälla för att säkra upp sin funktion.

Smidig belysning på strömlösa platser


En fördel med solcellsbelysning är att armaturerna kan placeras på valfritt soligt ställe i din trädgård, på din balkong eller varför inte på segelbåten? Helt enkelt där det saknas strömförsörjning eller andra ställen där du önskar kabelfri belysning för att skapa en trevlig ljusslinga att kunna navigera sig fram vid i mörkret.

Låt solenergi hålla belysningen levande


Att ha en solcellsdriven lampa har många fördelar. En stor fördel med att låta solen styra energinivån på din lampa är att du inte själv behöver rycka ut och byta batteri i tid och otid. En mindre insats, med stor nytta. Det kan exempelvis vara lättskött att ha en solcellslykta som gravlykta för att vara säker på att det alltid finns ett tröstande ljus vid din käras grav. Även vid andra ställen som du inte håller uppsikt över dagligen eller som är svåra att nå rent fysiskt kan det vara praktiskt med denna typ av belysning. Allt från dekorationsbelysning i mitten av en fontän till en behändig utebelysning för landstället.

Rörelseaktiverad solcellsbelysning


Vissa solcellsarmaturer har inbyggt skymningsrelä, vilket gör att de inte lyser på dagtid och aktiveras vid rörelse, medan andra kan ger ifrån sig ett grundljus även när rörelse inte detekterats.