Kontakta ossVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Badrumsbelysning

Nedan presenteras vårt sortiment av badrumsbelysning så som spegelarmaturer, vägglampor och ljusramper från välkända varumärken så som Nordlux, Ifö och Svedbergs.Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
76 produkter
Nedan presenteras vårt sortiment av badrumsbelysning så som spegelarmaturer, vägglampor och ljusramper från välkända varumärken så som Nordlux, Ifö och Svedbergs. Badrumslampor i glas, klarglas och i opalglas ger möjlighet att sätta stilen för ditt badrum. Det finns också alternativ av färger på socklarna så som svart, vitt och brunt som alla ger olika uttryck. Utöver utseendet på din badrumsbelysning är det viktigt att ta hänsyn till vilken zon lampan ska placeras i våtutrymmet och hålla koll på vilken nivå armaturen är anpassad för fukt och vatten genom att förstå IP-klassning.

Vilken IP-klass krävs i badrum?
Badrum, även kallat våtrum och duschrum, är indelade i olika områden "zoner" för vilka olika regler gäller angående elinstallationer. Riskerna är extra stora i denna miljö som ska kombinera fukt och jordade föremål. Ett bra sätt att veta vad lampan tål i bl.a. vattenväg är att kolla på skyddsklassen. Elektroniska produkter så som badrumslampor har oftast en skyddsklass på IP21, IP44 eller IP67. En högre siffra på IP-klassen innebär ett större skydd mot vattenstänk och damm, det vill säga att du får en tåligare lampa. Den första siffran säger hur tålig armaturen är mot damm och beröring och den andra siffran säger hur bra den tål vatten och ånga.

För fullständig information se Elinstallationsreglerna SS436 40 00 §701 eller be gärna din elektriker förklara vilken IP-zon din armatur ska befinna sig på så att du kan inhandla rätt belysning efter placering. Anlita alltid ett elföretag om du ska renovera, reparera eller utföra elinstallationer i badrummet.