Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Badrumsbelysning

Genom att noggrant avväga ditt val av lampor i badrummet kan du sätta pricken över i:et när det kommer till stilen och känslan i detta viktiga rum. Det är trots allt i badrummet du vaknar till på morgonen och sätter grunden till dagens humör. Att ha en fungerande och sömfri belysning kommer göra att vistelsen i ditt badrum så mycket trevligare!Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
77 produkter
Vilken IP-klass behöver jag?

Lampor för alla badrum


Genom att noggrant avväga ditt val av lampor i badrummet kan du sätta pricken över i:et när det kommer till stilen och känslan i detta viktiga rum. Det är trots allt i badrummet du vaknar till på morgonen och sätter grunden till dagens humör. Att ha en fungerande och sömfri belysning kommer göra att vistelsen i ditt badrum så mycket trevligare!

Hitta rätt stil till din badrumsbelysning


­Du har hittat till Proffsmagasinets sortiment av badrumsbelysning så som spegelarmaturer, vägglampor och ljusramper från välkända varumärken så som Nordlux, Ifö och Svedbergs.

Badrumslampor i glas, klarglas och i opalglas ger möjlighet att sätta stilen för ditt badrum. Det finns också alternativ av färger på socklarna så som svart, vitt och brunt som alla ger olika uttryck.

Olika typer av badrumsbelysning


Proffsmagasinet erbjuder även ett sortiment av integrerad belysning i badrumsspeglar och spegelskåp. I den typen av badrumsbelysning med eluttag i anslutning till skåpet är ljuset behagligt, men kan behöva kompletteras med taklampa för en komplett ljussättning i rummet.

För att skapa en funktionell belysning är det en bra idé att använda sig av många olika typer av lampor. Avväg vilken kombination av lampor som passar i ditt badrum. Det kan vara infälld belysning i form av spotlights och downlights, takbelysning eller väggbelysning.

A & O i våtrumsbelysning


Utöver utseendet på din badrumsbelysning är det viktigt att ta hänsyn till vilken zon som lampan ska placeras i våtutrymmet. Håll koll på vilken nivå armaturen är anpassad för fukt och vatten genom att förstå IP-klassning.

Vilken IP-klass krävs i badrum?


Badrum, även kallat våtrum och duschrum, är indelade i olika områden "zoner" för vilka olika regler gäller angående elinstallationer. Riskerna är extra stora i denna miljö som ska kombinera fukt och jordade föremål. Ett bra sätt att veta vad lampan tål i bland annat vattenväg är att kolla på skyddsklassen. Elektroniska produkter så som badrumslampor har oftast en skyddsklass på IP21, IP44 eller IP67.

En högre siffra på IP-klassen innebär ett större skydd mot vattenstänk och damm, det vill säga att du får en tåligare lampa. Den första siffran säger hur tålig armaturen är mot damm och beröring och den andra siffran säger hur bra den tål vatten och ånga.

Utför säkra elinstallationer i ditt badrum


För fullständig information se Elinstallationsreglerna SS436 40 00 §701 eller be gärna din elektriker förklara vilken IP-zon din armatur ska befinna sig på så att du kan inhandla rätt belysning efter placering. Anlita alltid ett elföretag om du ska renovera, reparera eller utföra elinstallationer i badrummet.