Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Cederroth

Cederroth har sedan mitten av 1970-talet utvecklat och marknadsfört innovativa produkter och lösningar som gör det möjligt för gemene man att ge första hjälpen utan speciella förkunskaper. Med hjälp av Cederroths produkter kan alla arbetsplatser skräddarsy en egen liten akutmottagning för maximal beredskap om olyckan är framme. Hos oss på Proffsmagasinet hittar du ett sortiment från Cederroth med produkter såsom första hjälpen-kit och stationer, ögonduschar, andningsmasker, plåster och förband.

Läs mer.

  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
55 produkter
  • 1

Första hjälpen för alla. Överallt.

Cederroth grundades under mitten av 1970-talet. Sedan dess har man utvecklat och marknadsfört innovativa produkter som gör det möjligt för gemene man att ge första hjälpen utan speciella förkunskaper. Cederroth vill att första hjälpen ska finnas tillgängligt för alla.

Under senare år har företaget genomgått en kraftig utveckling, både vad gäller nya marknader och nya produkter. Produkterna säljs uteslutande genom återförsäljare och finns i dag på många europeiska marknader och även i Nordamerika. Samtidigt har sortimentet kompletterats med bl.a. ögondusch och nya produkter för sårvård och rengöring.

Cederroth är sedan 2015 förvärvade av Orkla-koncernen. De medicintekniska produkterna är CE-märkta, vilket innebär att Orkla Care försäkrar att produkterna uppfyller kraven i det Medicintekniska direktivet 93/42/EEC.

Första hjälpen-stationer

Cederroths första hjälpen-stationer är utformande så att det går enkelt och snabbt att hitta rätt produkt. Flera av produkterna går att använda till många olika behov, vilket skapar enkelhet och tydlighet. Alla produkter har tydliga illustrationer vilket gör att vem som helst kan ge första hjälpen. Överallt.

Med hjälp av Cederroths Första Hjälpen-stationer kan varje arbetsplats, utifrån sina egna behov, sätta ihop en egen liten akutmottagning för maximal beredskap när olyckan är framme. Cederroth First Aid Station är basen i första hjälpen-utrustningen. Den innehåller produkter för att kunna hantera flera typer av skador och kan dessutom enkelt anpassas efter olika vårdbehov.

Första hjälpen-kit

Cederroth erbjuder mobila första hjälpen-kit för folk i rörelse, till exempel byggarbetsplatser, yrkesfordon eller för personligt bruk. Cederroth First Aid Kits möjliggör att alltid ha första hjälpen-utrustning på plats, redo att användas. Mobila kits är ett bra komplement till de fasta stationerna för maximal beredskap när olyckan är framme.

Ögonduschar

Cederroths buffrade ögondusch ger större chans att rädda ögonen. Ögonduschen har en neutraliserande effekt på stänk av alkalier och syror och verkar för att neutralisera ögats pH-värde, vilket ger snabbare resultat än med vanlig koksaltlösning. Effekten är generellt starkare för alkalier än för syror.

Har det skett en olycka med kalciumhaltiga ämnen (t.ex. cement, betong eller kalk) kan man tryggt skölja med ögonduschen eftersom den är 100 % fosfatfri för optimal sköljning. Flaskan är utformad så att ögat sköljs med ett rikligt flöde i ca 1,5 minut. Dessutom har den marknadens längsta hållbarhetstid på 4,5 år.

Plåster

Cederroth Soft Foam Bandage är ett innovativt komplement till traditionella plåster. Bandaget är perfekt när du behöver en flexibel, snabb och skyddande lösning som sitter kvar när du arbetar med händerna. Kan användas oberoende av om det är varmt eller kallt, vått eller torrt, och sitter kvar även i vatten. Linda bara runt och pressa ihop för att applicera, snabbt och effektivt! Finns nu i olika storlekar och färger, med olika dispenserlösningar för att passa alla arbetsplatser.

Brännskadeprodukter

Cederroth har ett gediget sortiment av brännskadeprodukter för första och andra gradens brännskador. Varje produkt är enkel att använda med tydliga instruktioner. Cederroths brännskadeprodukter kan med fördel användas då man inte har omedelbar tillgång till vatten. I och med att de är portabla är de också omedelbart tillgängliga.

Hållbarhet

Hållbarhet är viktigt för Cederroth. Därför är den grönfärgade plasten i Cederroths första hjälpen-stationer och dispensrar numera tillverkade av >85% återvunnen plast. Cederroth tar hand om delar från gamla kylskåp och ger dem nytt liv i första hjälpen-produkter, vilket ger 90% lägre CO2-utsläpp jämfört med att producera ny plast. Ytterkartongerna är tillverkade av returfiber.