Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Carhartt

Carhartt är ett varumärke som erbjuder arbetskläder, streetwear och accessoarer i tåliga material som är bekväma och funktionella att bära. Varumärket grundades i USA år 1889 av Hamilton Carhartt och har genomgått en resa som sträcker sig över ett sekel, med produkter som har blivit kända för sin exceptionella kvalitet och hållbarhet. Läs mer.

  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
82 produkter

1889 grundades Carhartt Inc. i Detroit, Michigan, där de första produkterna som tillverkades var overaller i kraftig bomullscanvas gjorda för att tåla långa arbetsdagar på järnvägen. Varumärket är än idag privatägt av Carhartt-familjen för att säkerställa att dess grundares filosofi, ”An honest value for an honest buck”, lever kvar in i framtiden.

Tåliga arbetskläder i stilren design

Carhartt erbjuder kläder som håller att använda under både tuffa arbetsförhållanden och hårt väder utan att tumma på stil och design. Med en kombination av tåliga material och klassiska modeller så blir kläderna både funktionella, bekväma och trevliga att bära. Att Carhartts kläder även trendar som streetwear är därför inte heller konstigt. I sortiment hittar du exempelvis flera olika sorters flanellskjortor som passar lika bra att använda i arbetet som på fritiden.

Cordura – ett material som håller

När du är på jakt efter slitstarka arbetskläder som ska användas dagligen så är materialet cordura ett bra val. Carhartt erbjuder både shorts, västar och arbetsbyxor med cordura och ger dig kläder som håller länge. Cordura är känt för sin exceptionella hållbarhet och överlägsna slitstyrka, utformat för att motstå repor, nötning och skador, vilket gör det idealiskt för för tuffa förhållanden. Trots att materialet är robust så är det dessutom lättviktigt vilket gör kläderna bekväma att bära och röra sig i under hela arbetsdagen.

Arbetsbyxor för alla tillfällen

Att ha en bra arbetsgarderob är viktigt när du har ett fysiskt arbete, så som målare, snickare, takläggare, rörmockare, elektriker och andra hantverkaryrken. Arbetsbyxorna är ett viktigt plagg som behöver så väl en hög komfort, material av tålig och hög kvalitet samt detaljer som underlättar arbetet – exempelvis praktiska fickor och insydda knäskydd. Det kan vara bra att ha en uppsättning av olika arbetsbyxor efter säsong, för att kunna klä sig efter väder särskilt om ditt arbete till största del sker utomhus. I Carhartts sortiment hittar du flera olika varianter av byxor att använda i arbete och friluftsliv, så som arbetsshorts med flera praktiska fickor, bekväma arbetsbyxor med stretch i midjan, hängselbyxor med hammarhank men även riktigt sköna byxor i fleece. Köp arbetskläder från Carhartt online hos Proffsmagasinet!