Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

Cederroth 725200Art.nr: KS19741

Cederroth
Ögondusch
500ml 2st
Beskrivning
Art.nr: KS19741
Ögondusch (2x500ml) steril buffrad isoton koksaltlösning utan konserveringsmedel. Enkel att öppna med ett enda enkelt handgrepp.
Prisjakt
PriceRunner
279 kr
Inkl. moms
Fler än 10 st i lager | Skickas inom 24 timmar!
Fri frakt över 999 kr*
30 dagars öppet köp
Beskrivning
Art.nr: KS19741
Ögondusch (2x500ml) steril buffrad isoton koksaltlösning utan konserveringsmedel. Enkel att öppna med ett enda enkelt handgrepp.

Produktinformation

Egenskaper

Ögondusch (2x500ml) steril buffrad isoton koksaltlösning utan konserveringsmedel. Enkel att öppna med ett enda enkelt handgrepp.

 

Bevisat mer effektiv vid stänk från alkalier och syror
Cederroths buffrade vätska styr aktivt pH-värdet mot neutralt igen, till skillnad från en vanlig koksaltlösning eller vatten som endast späder ut och sköljer bort.

 

Funktionell design och goda sköljegenskaper

En lätthanterlig flaska med ergonomisk ögonkopp och generöst flöde av vätska.

 

Flaskan är enkel att öppna
Flaskan öppnas enkelt när det gröna dammskyddet vrids bestämt medsols eller motsols. Sitter flaskan i vägghållaren öppnas den i samma stund som du vrider den ur hållaren. Storleken på flaskan gör den lätt att greppa.

 

Dammskyddad ögonkopp

Det inbyggda dammskyddet gör att ögonkoppen alltid är ren och fräsch. Dammskyddet fungerar samtidigt som öppningsanordning. 

 

Rejält vätskeflöde i 1,5 min

Det är viktigt att påbörja sköljningen inom de första sekunderna efter en olycka. Cederroths ögondusch ger ett rikligt flöde av vätska. Flaskan är utformad så att ögat sköljs med ett rikligt flöde i ca 1,5 minut. Se till att ha fler flaskor i beredskap för att kunna skölja länge, minst 15 minuter. Ögonkoppen är utformad för att styra vätskan till ögat utan onödigt spill och hjälper samtidigt till att hålla ögat öppet.

 

Större chans att rädda ögonen

Förutom utspädning och bortsköljning av den farliga substansen har Cederroths buffrade ögondusch också en neutraliserande effekt på stänk av alkalier och syror. Effekten är generellt starkare för alkalier än för syror. En obuffrad sköljlösning verkar enbart genom att späda ut alkalien/syran och skölja bort den, vilket kräver större mängd vätska och därmed längre sköljtid.

 

100 % Fosfatfri
Har det skett en olycka med kalciumhaltiga ämnen (cement, betong eller kalk) kan man tryggt skölja med Cederroths ögondusch eftersom den är 100 % fosfatfri. Med en ögonskölj innehållande fosfat finns risk för kalcifiering - en bieffekt där fosfatet i vätskan reagerar med kalciumet och en olöslig vit utfällning bildas och skadar ögat ytterligare.

 

4,5 års hållbarhetstid
Cederroths ögondusch har bland den längsta hållbarhetstiden av de produkter som finns på marknaden vilket både spar pengar och ökar säkerheten.

 

Egenskaper

 

  • Ögondusch med ergonomisk ögonkopp
  • Snabb och enkel att öppna
  • Dammskyddad ögonkopp
  • Tydliga instruktioner i form av bilder på flaskan
  • 100 % Fosfatfri
  • För engångsbruk
  • Hållbarhetstid på 4,5 år
  • Mått: Ø 6,6x23,5 cm

 

 

Innehåll:

 

  • 2 x 500ml Ögonduschflaskor  

 

 


 

Specifikationer

EAN 7310617252000

Recensioner

Rekommenderat