M18 switch tank är marknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankar. Välj mellan tre olika typer av tankar! Kemikaliespraytank, vattenspraytank och betongspraytank alla tre passar samma aggregat!

"Vårt mål som ledare inom batteridrivna verktygslösningar är att skapa produkter som förändrar hur man arbetar och blir mer produktiv. M18 SWITCH TANK är ett typexempel. Det unika systemet med utbytbara tankar gör det enkelt att byta tank utan korskontaminering mellan behållarna. Med utbytbara tankar behöver användaren inte byta maskin, det räcker med att byta tank – vilket också sparar pengar. Hela systemet drivs dessutom av M18 REDLITHIUM-ION-batterier och REDLINK-elektronik som ger oslagbara prestanda, drifttid och all den kraft som krävs för produktivitet – utan manuell pumpning" – Henrik Nielsen, Product Manager för Milwaukee.

Så fungerar systemet

Varje switch tank består av två delar – ryggburet sprayaggregat (basenhet) och spraytank. Enheten inrymmer motor, redlithium-ion batteri och redlink elektronik, medan den utbytbara tankdelen består av en pump, slang och motsvarande tillbehör. Den isolerade pump- och slangkonstruktionen gör det enkelt att byta tank utan korskontaminering mellan behållarna. Nedan beskriver vi det tre olika tank typerna:

Kemikaliespraytank: Kemikalispraytanken rymmer 15 liter och ger direkt och hårt tryck upp till 120 PSI och ett effektivt sprutavstånd på upp till 7,6 meter. Tryckreglaget har 5 lägen, från 20 till 120 PSI, samt ett reducerat flödesläge för bättre kontroll vid detaljarbeten.

Utrustat med ett M18 redlithium-ion 4,0 Ah batteri finns kapacitet för upp till 12 tankar per laddning. Tanken är kompatibel med vanliga trädgårdskemikalier och har en dubbel membranpump med Viton-tätningar för ökad livslängd och hållbarhet. Tanken har även en extra stor öppning med sil som gör det enkelt att fylla på vätska.

Vattenspraytanken rymmer 15 liter och är avsedd för tvättning av betong med ett tryck på upp till 60 PSI. Tryckreglaget har 5 lägen, från 20 till 60 PSI, för optimal kontroll. Utrustat med ett M18 redlithium-ion 4,0 Ah-batteri finns kapacitet för upp till 12 tankar per laddning. Tanken har även en dubbel membranpump för ökad hållbarhet och livslängd. Tanken har en extra stor öppning med sil som gör det enkelt att fylla på vätska.

Betongspraytanken rymmer 15 liter och ger direkt och hårt tryck upp till 120 PSI och ett effektivt sprutavstånd på upp till 7,6 meter. Tryckreglaget har 5 lägen, från 20 till 120 PSI, med hög flödeshastighet för snabb rengöring av stora ytor.

Utrustat med ett M18 redlithium-ion 4,0 Ah-batteri finns kapacitet för upp till 12 tankar per laddning. Tanken är kompatibel med vanliga betongrengöringskemikalier och har en dubbel membranpump med Viton-tätningar för ökad livslängd och hållbarhet. Tanken har även en extra stor öppning med sil som gör det enkelt att fylla på vätska.

Nya M18 switch tank systemet från Milwaukee är fullt kompatibelt med det övriga 18-volts sortimentet som numera omfattar fler än 145 verktyg.

Uppdaterad 2019-09-23