08-34 47 00Vanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Extronic 13095Art.nr: 3084889

Extronic
Akustikdetektor
230VAC, 5 ingångar
Beskrivning
Art.nr: 3084889
Akustisk detektor som avlyssnar och analyserar två skilda frekvensområden. Detektorn är lämpad för styrning av belysning och har två växlande reläutgångar.
4294.00 kr
Inkl. moms
Skickas inom 2-3 dagar
Beskrivning
Art.nr: 3084889
Akustisk detektor som avlyssnar och analyserar två skilda frekvensområden. Detektorn är lämpad för styrning av belysning och har två växlande reläutgångar.
Fri frakt över 625 kr*
30 dagars öppet köp

Produktinformation

Egenskaper

Akustisk detektor som avlyssnar och analyserar två skilda frekvensområden. Detektorn är lämpad för styrning av belysning och har två växlande reläutgångar. Det finns två versioner av detektorn. Frekvenserna som avlyssnas ligger både inom och utom (infarljud) det hörbara området skilda åt genom ett frekvensband där detektorn är nästintill döv eller i varje fall mycket hårt dämpad. Frekvensbandet motsvarar de "stomljud" som förekommer i en byggnads konstruktion. Detta för att motverka obefogade detekteringar. Tändningen initieras av den ohörbara infraljud som genereras när någon dörr påverkas. Funktionen är så snabb att det är tänt innan dörrbladet förflyttats sin tjocklek. Man märker inte att det varit släckt. Genom detektering av de speciella ljud som genereras av steg och vissa karaktäristiska frekvenser i det mänskliga talet "S"-ljud erhålls en fortsatt detektering.Signalerna från den dubbla detekteringstekniken sammanförs i en mikroprocessor där även andra villkor sammanvägs. Det kan vara exempelvis information från ljussensor, signaler från passagesystem, styrning från andra typer av detektorer och manuella belysningsknappar.

AD-500 har 5 ingångar vilka behandlas på olika sätt. Dessa ingångar är ljussensoringång, detektoringång 1, detektoringång 2, ljudingång för högfrekvent ljud (HF), ljudingång för lågfrekvent ljud, sk infraljud (LF). AD-500 har metallapsling och inbyggd mikrofon. I kapslingen finns en DIN-skena (70 mm) med plats för fem moduler (90 mm), höjd 75 mm, exempelvis en kontaktor som kan krävas för styrning av lysrörsarmaturer. Till AD-500 kan man koppla maximalt sex extra mikrofoner.
Tekniska data 
Modell/UtförandeNärvarodetektor
FärgVit
Med DALI-gränssnittNej
HVAC-styrningNej
MonteringsmetodUtanpåliggande montage
Detekteringsvinkel horisontell från/till0-360 °
Max inkopplingstid120 min
Max. omkopplingseffekt1150 W
MaterialkvalitetÖvrigt
Inställbart ljusvärdeNej
Min inkopplingstid2 s
Märkspänning230 V
DjurzonNej
KonstantljusstyrningNej
Optimal montagehöjd2 m
Svarsvärde justerbar känslighetJa
TrapphusövervakningJa
UnderkrypningsskyddNej
Frånslagsfördröjning1200 s
Med fjärrstyrningNej

Tekniska data

EAN 7340157100370

E-nummer 1306010

Rekommenderat