Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Vägglampor

Skapa en inbjudande atmosfär och lyft fram ditt rum med stilfulla vägglampor från några av de mest framstående varumärkena på marknaden! På Proffsmagasinet finner du ett brett sortiment från ledande märken som Ifö Electric, Airam, Nordlux och många fler. Vägglampor är inte bara funktionella ljuskällor utan även designelement som kan förhöja estetiken i ditt hem eller arbetsutrymme. Scrolla ner för att se vårt sortiment och läs mer om vad du måste tänka på när du köper vägglampor. Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
74 produkter
Att köpa en vägglampa kan vara en spännande process, men det finns några viktiga faktorer att överväga för att säkerställa att du väljer rätt belysning för ditt hem eller kontor. Här är några aspekter att tänka på:

Funktionalitet och placering


I valet av en vägglampa är det viktigt att överväga syftet. Är den avsedd att sprida ett varmt sken för att skapa en avkopplande atmosfär i vardagsrummet, eller ska den fungera som praktisk arbetsbelysning i hemmakontoret? För en mysigare känsla kan enstaka lampor i frostat material ge ett mjukt, dovt sken. För att ge ordentligt med ljus för exempelvis arbete eller pyssel så är flera små lampor som du kan styra efter dina preferenser att rekommendera.

Ljusstyrka, färgtemperatur och energiförbrukning


Alla lampor har olika effekt. Vissa ger ett kallt ljus som finns exempelvis på sjukhus eller allmäna utrymmen, andra ger ett varmt ljus som passar bättre i hemmet. Lampor skiner även olika starkt och förbrukar olika mycket energi. Dessa är tre faktorer du bör tänka på när du väljer vilken eller vilka vägglampor du ska investera i.

Energiförbrukning - Watts används för att mäta energiförbrukningen och var historiskt sett kopplat till ljusstyrka.
Ljusstyrka - Lumens är en mer exakt mätning av ljusstyrka och används för att ange den totala mängden ljus som en lampa producerar.
Färgtemperatur - Kelvin används för att beskriva färgtemperaturen hos ljuset, där låga värden ger varmt ljus och höga värden ger kallare ljus.

Nya lagen om belysning - DCL


Sedan 2019 har vi en ny lag gällande belysning. För att vara säker på att du köper rätt lampa och inte råkar installera på fel sätt, läs gärna vår artikel som förklarar den nya lagen här.

På Proffsmagasinet finner du lampor både för hemmabruk och för arbetsplatsen. Kolla in exempelvis Nordlux, Hide-a-Lite eller Scan Products för att hitta väggarmaturen du söker.