Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Testo Temperaturgivare

Nedan presenteras vårt sortiment av temperaturgivare. En temperaturgivare är en komponent som används för att mäta temperaturen i en miljö eller en apparat. Det finns olika typer av temperaturgivare som användas på varierande sätt. Givarna varierar även mycket i utseende, färg och form.

Temperaturgivaren fungerar ofta som ett hjälpsamt tillbehör till olika typer av temperaturmätare. Mätarna ansluts till givarna som sätts i utrymmen där temperaturmätarna inte kommer åt eller kan placeras. Det kan vara i svåråtkomliga eller farliga utrymmen. Användaren kan sedan bekvämt läsa av temperaturen på själva temperaturmätaren. Det finns olika mätmetoder för att kunna mäta på olika temperaturområden och processmedier.
Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
30 produkter
  • 1

Så fungerar en temperaturgivare

Det finns olika typer av temperaturgivare som användas på varierande sätt beroende på applikation och krav på noggrannhet och pålitlighet.Temperaturgivaren är själva sensorn som mäter temperaturen och som vanligtvis kopplas till en temperaturmätare. En temperaturgivare kan exempelvis mäta temperaturer där temperaturmätaren inte når, eller på platser där det är farligt eller komplicerat att placera en temperaturmätare, som i högspänningsområden eller i djupa hål.

Temperaturgivaren kan vara ansluten till temperaturmätaren på olika sätt, exempelvis via kabel. Då kan temperaturmätaren placeras på en säker eller bekväm plats där användaren kan läsa av temperaturen. Temperaturgivaren kan också vara trådlös och kommunicera med temperaturmätaren på distans, vilket är tacksamt när det är svårt eller ohållbart att dra kabel.

Olika typer av temperaturgivare

Det finns flera olika typer av temperaturgivare. Några av dem är trådgivare, insticksgivare och luftgivare.

En insticksgivare används för att mäta temperaturen i en mjuk substans eller vätska. Den är uppbyggd av en metallstav med en termosensor på spetsen som sätts in i det material som ska mätas. Sedan läser man av temperaturen på en display som finns på givaren eller på en ansluten temperaturmätare.

En trådgivare kan ha olika storlekar och former men består vanligtvis av en tråd i metall, ofta koppar. Den avvänds för att mäta temperaturen i en process eller på ett objekt. Elektrisk ström skickas genom tråden, och motståndet i tråden ändras beroende på temperaturen. Genom att mäta förändringen i motståndet kan temperaturen avläsas på det objekt som trådgivaren är kopplad till.

Luftgivare används för att mäta temperaturen i gaser eller i luften. Man placerar luftgivaren i närheten av det område som man vill temperaturen i och gaserna eller luften strömmar sedan över sensorn. Man kan sedan göra en temperaturavläsning på en display som finns på givaren eller på en ansluten temperaturmätare.