08-34 47 00Vanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Leica DD120Art.nr: SK12231

Leica
Kabelsökare
Beskrivning
Art.nr: SK12231
En kabelsökare från Leica med förbättrad precision och digital indikator. Fungerar tillsammans med signalgeneratorn DA220 för signalsättning av kablar.
10271.25 kr
Inkl. moms | Rek.pris: 10375.00 kr
Skickas inom 2-3 dagar
Beskrivning
Art.nr: SK12231
En kabelsökare från Leica med förbättrad precision och digital indikator. Fungerar tillsammans med signalgeneratorn DA220 för signalsättning av kablar.
Fri frakt över 625 kr*
30 dagars öppet köp
Produktinformation
Egenskaper
Med Leica DD120 kabelsökare identifierar du snabbt och enkelt om det finns nedgrävda strömsatta kablar i mark. Inställningarna görs enkelt via den tydliga LCD-displayen på instrumentets ovansida, se bild längre ned på sidan. Kostnaden för instrumentet är snabbt intjänad jämfört med kostnaden som uppstår då man råkar gräva av en kabel.

Du hittar strömsatta kablar till ett djup på upp till 3 meter. Kabeldjupet visas i displayen med en noggranhet på 10% om man signalsätter kabeln med hjälp av tillbehöret Leica DA220 Signalgenerator.

Vad hittar jag med en kabelsökare?
En kabelsökare används för att hitta strömsatta kablar som ligger nedgrävda. Kabelsökaren Leica DD120 har en enkel display uppe på sökaren där inställningarna görs. Det finns även autoläge som förval på instrumentet. En kabelsökare markerar nedgrävda spänningssatta kablar på en LCD-display kombinerat med en ljudsignal. Även kabeldjupet visas på den digitala displayen då den används i kombination med DA220 Signalgenerator.

Det går att söka efter kablar på tre olika sätt beroende på vad du vill hitta:

1. Energisökningsläge
Ställ in kabelsökaren på energisparläge och använd den tillsammans med DA220 Signalgenerator så hittar kabelsökaren strömförande kablage upp till 3 meters djup.

2. Radioläge
Radioläge används när man söker efter telekablar, den når upp till 2 meters djup. Kabelsökaren Leica DD120 söker efter signaler genom att en signalsändare passerar genom kablaget och återstrålar de metalliska kablar och rörledningar som ligger upp till 2 meters djup.

3. Generatorläge
För att hitta kablar som inte är strömsatta ska du arbeta med en DA220 som är en signalgenerator. Tillsammans med kabelsökaren kan du ställa in 8 och 33 kHz för att hitta kablarna.

Kabelsökaren Leica DD120 är den senaste i Leicas sortiment och har en tydlig LCD display för inställningar och indikationer. Det är alltså enkelt att gå enligt rekommendationerna när man söker efter kablarna och samtidigt se på displayen vad sökaren hittar. När du hittar en nedgrävd kabel kommer kabelsökaren att ge ifrån sig ett ljud som visar att den hittat utslag på kablar. Du kan vara ute i fältet hela dagen utan att behöva oroa dig över att batterierna skulle ta slut, driftstiden är ca 15 timmar innan det är dags att byta 6xAA batterier.

Du kan även hitta en nedgrävd 220 volts kabel genom ett vanligt vägguttag och en elnätsanslutning när du använder Midi Sonde signalgeneratorn till kabelsökaren. Eller använda dig av en sondkabel för att söka efter kabelschakt, dräneringar och rörledningar. Självklart finns mer tillbehör såsom signalklämma om du letar efter exempelvis en djupt nedgrävd kabel eller metalliska rörledningar.
  • LCD-display för inställningar och indikation
  • Automatisk känslighet
  • 5 mätlägen inklusive "Auto-mode"
  • Identifierar även grunt liggande kablar
  • Inbyggd funktionskontroll
  • Visar kabeldjup tillsammans med DA220 signalgenerator eller Midi Sonde

Leveransomfattning

  • 6 stycken AA-batterier
Tekniska data: 
Maxdjup vid djupindikering3 meter
SkyddsklassIP54
Driftstid15 timmar
Vikt2,7 kg
Tekniska data

EAN 7640110698594

Nedladdningsbara filer
Garanti
Läs på om garanti från Leica
Leica erbjuder särskild garanti på sina produkter. Läs mer om vilka villkor som gäller för garantin här. Notera att garantin kan skilja sig åt mellan produkter och beroende på om du är företag eller privatperson.
Rekommenderat

Vi använder oss av cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår integritets- och cookiepolicy.