Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Airthings ProArt.nr: MW14930

Airthings
Radonmätare
Beskrivning
Art.nr: MW14930
Batteridriven radonmätare med möjlighet att överföra mätvärden till en smartphone eller PC för att skriva ut grafer. Visar både långtidsmedelvärde samt 1-dagars/7-dagars medelvärde. Instrumentet är batteridrivet och enkelt att flytta från rum till rum för att få en indikation på radonhalten. 
Prisjakt
PriceRunner
23 505 kr
Inkl. moms

Estimerat 6-7 dagar från leverantör

Fri frakt över 625 kr*
30 dagars öppet köp
Beskrivning
Art.nr: MW14930
Batteridriven radonmätare med möjlighet att överföra mätvärden till en smartphone eller PC för att skriva ut grafer. Visar både långtidsmedelvärde samt 1-dagars/7-dagars medelvärde. Instrumentet är batteridrivet och enkelt att flytta från rum till rum för att få en indikation på radonhalten. 

Produktinformation

Egenskaper

Airthings Pro är en batteridriven radonmätare med möjlighet att överföra mätvärden till en smartphone eller PC för att skriva ut grafer. Instrumentet lagrar både kort- och långtidsmedelvärden. Korttidsmedelvärdet lagras för det senaste dygnet alternativt för den senaste veckan. All data som lagras i mätaren kan enkelt överföras trådlöst till en smartphone via bluetooth. Du kan även exportera mätvärden till en PC eller skriva ut grafer. Med programvaran kan du analysera och dokumentera dagliga, veckovisa och månadsvisa variationer. Radonhalten analyseras på ett enkelt sätt och du bestämmer själv vilka perioder som ska mätas. Det kan exempelvis vara under arbetstid eller skoltid när det finns människor i byggnaden (tex måndag till fredag mellan 07.00 och 17.00). Med den här funktionen elimineras fel som kan förekomma vid genomsnittliga mätningar och som exempelvis kan bero på att radonhalten är högre på nätter och helger när ventilationen ofta är avstängd eller minskad.


Airthings Pro är i första hand avsett för offentliga byggnader och arbetsplatser samt inom företagshälsovården och för konsulter.


Med hjälp av radonmätaren Airthings Pro får du snabbt och precist fram om du har problem med radon i en fastighet. Instrumentet kräver inga inställningar eller knapptryckningar, det är bara att stoppa i batterierna så startar mätningen.


Denna radonmätare är perfekt för att snabbt identifiera om det finns problem med radon i en fastighet, t.ex vid husköp. Radonmätaren Airthings Pro är även ett mycket smart val för den som vill ha kontroll på radonhalten efter en genomförd radonsanering. Om åtgärden, t.ex ventilationen, skulle haverera så kan man snabbt se det på radonhalten och åtgärda problemet.


För både orienterande och uppföljande mätning gäller att de bör utföras under eldningssäsong. Skälet till detta är att det är svårt att tolka mätningar som görs under den varma årstiden. När skillnaden mellan utom- och inomhustemperaturen är liten fungerar självdragsventilation dåligt vilket påverkar både luftomsättning och inläckage av markradon. Inte heller för byggnader med mekanisk ventilation är sommarsäsongen lämplig för mätning på grund av omfattande vädring och för att luftomsättningen påverkas av självdrag även i dessa byggnader.


Airthings Pro är utvecklad i Norge med stöd från Innovation Norge och norska Vetenskapsrådet.


Airthings Pro har ett litet gängfäste, vilket gör radonmätaren kompatibel med 1/4"-stativgänga, tex Leica TRI 100.


Egenskaper


 • Batteridriven radonmätare med möjlighet att överföra mätvärden trådlöst till en smartphone via bluetooth, eller exportera till en PC via USB för att skriva ut grafer
 • Lagrar temperatur, luftfuktighet och atmosfärstryck
 • Håll själv koll på radonhalten i bostaden
 • Lätt att använda
 • Hög precision
 • Ger snabb och exakt mätning av radonhalt
 • Kort- och långtidsmätningar
 • Du kan flytta instrumentet från rum till rum och få en indikation på radonhalten
 • Idealiskt för offentliga byggnader och arbetsplatser samt inom företagshälsovården och för konsulter

Leveransomfattning

 • 3 x AA-batterier
 • USB-kabel
 • Kalibreringscertifikat
 • Manual
 • Väska
Tekniska data 
Mätområde temperatur4°C till +40°C
Mätområde luftfuktighet<85% relativ luftfuktighet
Mätområde radon0-100000 Bq / m³
MätosäkerhetKorttidsmätning (1 dag): < 7% +5 Bq/m³, Långtidsmätning (1 vecka): < 5% +2 Bq/m³ <br/>
Batterier3 x AA-batterier alkaliska (Driftstid på ca 1,5 år)
Vikt med batterier320 gram
Mått140 x 140 x 30 mm

Specifikationer

EAN MW14930

Rekommenderat