08-34 47 00Vanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Airthings PlusArt.nr: MW14920

Airthings
Radonmätare
Beskrivning
Art.nr: MW14920
Batteridriven radonmätare med digital display med möjlighet att överföra mätvärden till en PC för att skriva ut grafer. Visar både långtidsmedelvärde samt 1-dagars/7-dagars medelvärde. Instrumentet är batteridrivet och enkelt att flytta från rum till rum för att få en indikation på radonhalten. 
11169.00 kr
Inkl. moms
Skickas inom 4-6 veckor
Beskrivning
Art.nr: MW14920
Batteridriven radonmätare med digital display med möjlighet att överföra mätvärden till en PC för att skriva ut grafer. Visar både långtidsmedelvärde samt 1-dagars/7-dagars medelvärde. Instrumentet är batteridrivet och enkelt att flytta från rum till rum för att få en indikation på radonhalten. 
Fri frakt över 625 kr*
30 dagars öppet köp

Produktinformation

Egenskaper

Airthings Plus är en batteridriven radonmätare med digital display för snabb och enkel mätning av radonhalten. Instrumentet visar både kort- och långtidsmedelvärden. Korttidsmedelvärdet visas för det senaste dygnet alternativt för den senaste veckan. All data som lagras i mätaren presenteras på displayen som medelvärden. Du kan enkelt exportera mätvärden till en PC för att skriva ut grafer. Med programvaran kan du analysera och dokumentera dagliga, veckovisa och månadsvisa variationer. Radonhalten analyseras på ett enkelt sätt och du bestämmer själv vilka perioder som ska mätas. Det kan exempelvis vara under arbetstid eller skoltid när det finns människor i byggnaden (tex måndag till fredag mellan 07.00 och 17.00). Med den här funktionen elimineras fel som kan förekomma vid genomsnittliga mätningar och som exempelvis kan bero på att radonhalten är högre på nätter och helger när ventilationen ofta är avstängd eller minskad.

Airthings Plus är i första hand avsett för offentliga byggnader och arbetsplatser samt inom företagshälsovården och för konsulter.

Med hjälp av radonmätaren Airthings Plus får du snabbt och precist fram om du har problem med radon i en fastighet. Instrumentet kräver inga inställningar eller knapptryckningar, det är bara att stoppa i batterierna så startar mätningen. För långtidsmätning kan instrumentet lagra upp till 12 månaders data.

Radonmätaren Airthings Plus är användarvänlig, kompakt och kan enkelt nollställas. Du kan flytta instrumentet från rum till rum för att få en överblick över radonhalten i ditt hem och eventuellt lokalisera källan till läckage av radon. På instrumentets display visas dagliga och veckovisa genomsnittsnivåer och även årsmedelvärde.

Denna radonmätare är perfekt för att snabbt identifiera om det finns problem med radon i en fastighet, t.ex vid husköp. Radonmätaren Airthings Plus är även ett mycket smart val för den som vill ha kontroll på radonhalten efter en genomförd radonsanering. Om åtgärden, t.ex ventilationen, skulle haverera så kan man snabbt se det på radonhalten och åtgärda problemet.

För både orienterande och uppföljande mätning gäller att de bör utföras under eldningssäsong. Skälet till detta är att det är svårt att tolka mätningar som görs under den varma årstiden. När skillnaden mellan utom- och inomhustemperaturen är liten fungerar självdragsventilation dåligt vilket påverkar både luftomsättning och inläckage av markradon. Inte heller för byggnader med mekanisk ventilation är sommarsäsongen lämplig för mätning på grund av omfattande vädring och för att luftomsättningen påverkas av självdrag även i dessa byggnader.

Airthings Plus är utvecklad i Norge med stöd från Innovation Norge och norska Vetenskapsrådet.

Snabbstartguide

 • Sätt i batterierna.
 • Radonmätaren Airthings Plus placeras enligt:
  - Mätaren skall ligga med skärmen uppåt, mätaren för alltså inte stå eller hängas på väggen.
  - Mätaren får inte utsättas för direkt solljus.
  - Mätaren bör placeras minst 25 cm från närmaste vägg, minst 50 cm ovanför golvet, och minst 150 cm från närmaste dörr, fönster eller luftventil.
 • Mätningen bör utföras under minst 7 dygn i utrymmen där man vistas, tex:
  - Vardagsrum
  - Sovrum
  - Rum med markkontakt

Egenskaper

 • Batteridriven radonmätare med möjlighet att överföra mätvärden till en PC eller skriva ut grafer
 • Lagrar temperatur, luftfuktighet och atmosfärstryck
 • Håll själv koll på radonhalten i bostaden
 • Lätt att använda
 • Hög precision
 • Ger snabb och exakt mätning av radonhalt
 • Kort- och långtidsmätningar
 • Du kan flytta instrumentet från rum till rum och få en indikation på radonhalten
 • Idealiskt för offentliga byggnader och arbetsplatser samt inom företagshälsovården och för konsulter

Medföljande tillbehör

 • 3 stycken AAA-batterier
 • 1 styck programvara
 • 1 styck USB-kabel

Tekniska data:
Mätområde temperatur 4°C till +40°C
Mätområde luftfuktighet <85% relativ luftfuktighet
Mätområde radon

0 Bq / m³ (nedre detektionsgräns)

9999 Bq / m³ (display gräns)

35000 Bq / m³ (övre detektionsgräns)

Känslighet

Korttidsmätning (1 dag): ~ 1,3 registreringar/timme vid 100Bq/m³

Långtidsmätning (1 vecka): ~ 0,3 registreringar/timme vid 100Bq/m³

Lagringsintervall

7 dagar med 1 timmes lagringsintervall

80 dagar med 2 timmes lagringsintervall

80 veckor med 24 timmes lagringsintervall

Mätosäkerhet

Korttidsmätning (1 vecka): <20% efter en vecka vid 100Bq / m³

Långtidsmätning: <10% efter en månad vid 100Bq / m³

Effekt < 250mW
Batterier 3 x AAA-batterier alkaliska (Driftstid på ca 2 år)
Vikt med batterier 130 gram
Mått
120 x 69 x 22,5 mm

Tekniska data

EAN 7090031102319

Videoklipp

Rekommenderat