Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Isolationsprovare

Isolationsprovare, även kallat i isolationstestare/isolationsmätare, används för att kontrollera funktionen på elektrisk anläggning och utrustning. Isolationsprovare är perfekt för dig som arbetar som elektriker, eller för dig som vill testa eller felsöka dina motorer. Upprepad isolationsprovning är en kostnadseffektiv metod för att kontrollera åldrande av elektrisk apparatur. Elektriska maskiner och installationer ska hålla en viss isolationsresistans för att säkerhet och driftsäkerhet ska kunna säkerställas. Isolationsmaterial bryts ned med tiden på grund av exempelvis elektrisk, kemisk och mekanisk stress.
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
8 produkter
  • 1
Isolationsprovare, även kallat i isolationstestare, används för att kontrollera funktionen på elektrisk anläggning och utrustning. Isolationsprovare är perfekt för dig som arbetar som elektriker, eller för dig som vill testa eller felsöka dina motorer. Upprepad isolationsprovning är en kostnadseffektiv metod för att kontrollera åldrande av elektrisk apparatur. Elektriska maskiner och installationer ska hålla en viss isolationsresistans för att säkerhet och driftsäkerhet ska kunna säkerställas. Isolationsmaterial bryts ned med tiden på grund av exempelvis elektrisk, kemisk och mekanisk stress.

Isolationsmätning – hur gör man?

Vid isolationstest skickar instrumentet en valbar, hög spänning samtidigt som den mäter hur pass mycket av pulsen som tar sig igenom objektet som mäts. Detta gör att även isolationsfel som bara visar sig tydligt vid höga spänningar kan mätas upp. Svaret fås vanligen i någon eller flera av storheterna kΩ, MΩ, GΩ TΩ. Det finns både lågvolts isolationstest och högspänningsisolationstestare.

Tänk på säkerheten

Isolationstester är viktiga för att garantera att elektriska maskiner fungerar på ett säkert sätt. För låg resistans mellan ledare kan vid användning medföra risk för elchock eller brand. Försiktighet vid testning är viktig då utrustning ansluten till elnätet kan skadas av den höga spänningspulsen om de ej är bortkopplade.

Vilken isolationsprovare passar dig?

När du ska välja isolationsprovare är det bra att fundera kring vilket instrument som passar dig och de utföranden du ska göra. Fråga dig vilka provspänningar du behöver ha. Utvärdera vilka mätningar du ska göra och vilken den högsta isolationsresistansen du ska mäta är. Vill du kunna spara mätvärden och ta fram rapporter? Vad är bäst lämpat i ditt fall, en batteridriven eller nätdriven isolationstestare?