Kontakta ossVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Tormek SE-77Art.nr: 1720016

Tormek
Slipjigg
Beskrivning
Art.nr: 1720016
Jigg för slipning av raka eggar. Passar för 90° slipning av stämjärn och hyveljärn upp till 77 mm i bredd.
Prisjakt
PriceRunner
562.00 kr
Inkl. moms
Fler än 10 st i lager | Skickas inom 24 timmar!
Beskrivning
Art.nr: 1720016
Jigg för slipning av raka eggar. Passar för 90° slipning av stämjärn och hyveljärn upp till 77 mm i bredd.
Fri frakt över 625 kr*
30 dagars öppet köp

Produktinformation

Egenskaper

Tormek SE-77 är en jigg för slipning av raka eggar. Passar för 90° slipning av stämjärn och hyveljärn upp till 77 mm i bredd.


SE-77 för raka eggar är en vidareutveckling av SE-76. Den har försetts med en rörlig gavel som kan ställas in med hjälp av två mindre justeringsrattar, vilket ger möjlighet för finjustering vid behov. Detta kan krävas om verktyget inte är exakt parallellt med stenen, är mycket smalt eller om stålet är aningen vridet. Inställningen för finjustering görs på några sekunder genom att släppa på en av justeringsrattarna och dra åt den andra.


Jiggens konstruktion möjliggör även positionering och slipning av koniska verktyg, som t.ex. japanska stämjärn. Säkerhetsstoppen håller stadigt kvar jiggen på universalstödet och förhindrar att verktyget glider av slipstenen. Du riskerar därmed inte att skada dina fingrar när du slipar. Jiggen passar stämjärn och hyveljärn upp till 77 mm bredd.


De flesta hyveljärn kan ha fördel av att ha en svag konvex form. Graden av rundning beror på typ av hyvel och är ungefär lika som tjockleken på den spåna som hyveln tar. Tack vare den rörliga gaveln på SE-77 kan du erhålla den optimala konvexa formen för ditt verktyg.


Egenskaper
  • Jigg för 90° slipning av raka eggar
  • Passar för stämjärn, hyveljärn, japanska stämjärn m.m
  • Kan även ställas in för slipning av en aningen konvex form

Specifikationer

EAN 7392485005049

Recensioner

Rekommenderat