Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Fresh TL98FArt.nr: 3055608

Fresh
Friskluftsventil
teleskopisk
Beskrivning
Art.nr: 3055608
Teleskopisk friskluftsventil för vägg, levereras komplett med genomföring Ø98/102 och utvändigt vitt ytterväggsgaller.
Prisjakt
PriceRunner
497 kr
Inkl. moms

Beräknat 2024-04-23 från leverantör

Fri frakt över 625 kr*
30 dagars öppet köp
Beskrivning
Art.nr: 3055608
Teleskopisk friskluftsventil för vägg, levereras komplett med genomföring Ø98/102 och utvändigt vitt ytterväggsgaller.

Produktinformation

Egenskaper

Teleskopisk friskluftsventil för vägg, levereras komplett med genomföring Ø98/102 och utvändigt vitt ytterväggsgaller.

Fresh TL F serien är fullmatade med teknik, design och funktion. TL 98F är en komplett ventil med väggenomföring och utvändigt galler. Väggenomföringen består av två långa stosar med teleskopfunktion. Ena stosen med packning för säker tätning. Den andra stosen går att förlänga med extra rör. Invändig ventildel och utvändigt galler passar på stosarna med snäppfäste. Fresh friskluftsventiler monteras i sovrum och allrum. En tumregel för rätt antal ventiler är en i varje sovrum och två i allrum. I vissa fall är det klokt att öka antalet ventiler, om flera sover i samma rum eller om den totala boytan är större än vanligt.

Väggventilerna i TLF-serien har en kondensskyddande utformning som ger en mycket komfortabel spridningsbild. Den passar även vid golvvärme och är försedd med filter. Luftmängden regleras med ett steglöst precisionsspjäll som manövreras av ett skjutreglage dolt under kåpan. Friskluftsventilen finns även i ett antal ljudreducerande varianter.

Montering/Placering
Ventilen placeras högt upp på väggen, cirka 220 cm från golv eller ventilens överkant minst 10 cm från tak. Ventilen passar att använda även vid golvvärme. Då placeras ventilen minst en meter från fönster för att förhindra kallras, på grund av köldstrålningen genom fönstret. Ventilen bör placeras rakt ovanför värmeelementet. Då utnyttjas den stigande värmen från radiatorn, så kallad konvektionsström.

Behaglig luftspridning
Luftens spridning är noggrant utvecklad, ventilen släpper luften uppåt och åt sidorna. Luften utifrån blandas mycket effektiv med rumsluften, redan någon decimeter från ventilen har den inkommande luften fått en behaglig temperatur.

Filter och skötsel
Bevara den goda inomhusluften genom att byta och underhålla dina filter regelbundet. För att säkerställa god luftkvalité och bibehålla flöde bör filtret rengöras eller bytas en till två gånger per år. Standardfiltret är tvättbart, använd mild tvållösning. Pollenfiltret och flimmerfiltret byts mot nytt.
  • Teleskopfunktion, 185-340 mm
  • Väggventil med en mycket komfortabel spridningsbild framtagen för golvvärme
Tekniska data 
Plastmaterial specifikationABS, PP
MaterialPlast
FärgVit
YtaMatt
Placering av produkt (installation)Yttervägg
FunktionerFilter, Kondensskydd
Produktens vikt0,67 kg
Produktens djup432 mm
Produktens höjd168 mm
Produktens bredd156 mm
Kanal dimension nominal Ø100 mm

Specifikationer

Färg Vit

Material Plast

EAN 7318116298659

E-nummer 9302601

RSK-nummer 8776855

Rekommenderat