Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Purus PUM 8055463Art.nr: 3099756

Purus
Membran
luktspärr, vertikal
Beskrivning
Art.nr: 3099756
Ett universalmembran för montering i inloppsända, Ø40-rör innerdiameter 36 mm. Patenterad teknik som sätter sin egen standard och fungerar som en mekanisk luktspärr där man använder ett membran (i silikon) i stället för ett vattenlås.
Prisjakt
PriceRunner
131 kr
Inkl. moms
Fler än 10 st i lager | Skickas tisdag, 2 apr.
Fri frakt över 625 kr*
30 dagars öppet köp
Beskrivning
Art.nr: 3099756
Ett universalmembran för montering i inloppsända, Ø40-rör innerdiameter 36 mm. Patenterad teknik som sätter sin egen standard och fungerar som en mekanisk luktspärr där man använder ett membran (i silikon) i stället för ett vattenlås.

Produktinformation

Egenskaper

Purus PUM 8055463 blå är ett universalmembran för montering vertikalt i inloppsänden, passar Ø40-rör med innerdiameter på 36 mm. Patenterad teknik som sätter sin egen standard och fungerar som en mekanisk luktspärr där man använder ett membran (i silikon) i stället för ett vattenlås. Membranet är alltid stängt men öppnas av vattenflödet. Membranets fördelar är att den är enkel att rengöra, stoppar dålig lukt, sparar plats under/i applikationen och den har bra flödeskapacitet. PUMen fungerar även som sekundärluftning. Typgodkänd av RISE.

Platsbesparande
Med PUM installerad får du möjlighet att använda badrumsskåpet till det du behöver då PUM kräver mindre utrymme. PUM ersätter nämligen ett vanligt pungvattenlås och gör att t.ex. kommodens förvaringsutrymme inte begränsas. Det betyder också att handfatet blir mer lättillgängligt för exempelvis rullstolsbrukare.

Luktfritt, även vid uttorkning
Med en PUM-insats i din utloppssats eller bottenventil för kommod blockeras effektivt obehagliga lukter från avloppssystemet tack vare envägsflödet. Membranet förblir stängt när det inte finns något vattenflöde, vilket förhindrar oönskad lukt som annars lätt kan uppstå vid oregelbunden användning när ett traditionellt vattenlås är uttorkat.

Lätt att rengöra
Silikonmembranet förhindrar igensatta rör och kräver minimalt underhåll. PUM integrerad i bottenventilen ger enkel rengöring. Du får snabb åtkomst utan att behöva plocka isär några avloppsdelar. Bara att lyfta och skölja rent rent under kranen.

Fungerar som bakvattenstopp
PUM tvättställsvattenlås fungerar som en luftinsläppsventil som effektivt kompenserar för undertrycket i avloppssystemet, t.ex. när ett badkar töms, och håller tätt även vid oregelbunden användning.
  • PUM är en förkortning för Purus Universal Membrane och fungerar som ett mekaniskt luktstopp
  • Med ett silikonmembran istället för ett traditionellt vattenlås
  • Membranet öppnas endast vid vattenflöde och stängs när flödet upphör
  • Material av hög kvalitet garanterar problemfri användning i många år
  • Tillverkat av tvåkomponents-silikon gör att membranet är resistent mot såväl starka kemikalier som höga temperaturer
  • Inga fler uttorkade vattenlås, oönskade lukter eller översvämmande vatten med minimalt underhåll
  • Användningsområden: Utloppssatser/-vinklar och bottenventiler med/utan bräddavlopp för badkar, tvättställ, -rännor och urinaler samt spilltrattar och utloppsrör/-sats/-vinkel för disk-/ tvättmaskiner, avrinning från AC-anläggningar etcetera.
Tekniska data 
FärgBlå
Dimension40 mm
UtförandeVertikal inloppsända på utlopp
MaterialPP / Silicone / EPDM / ABS rör
Flödeskapacitet~ 0.82 I. / sec.
Temperaturtålighet5–100 °C (begränsad tid)

Specifikationer

EAN 3099756

RSK-nummer 8055463

Nedladdningsbara filer

Rekommenderat