Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

Häcksaxar & grensågar

Häcksaxar och grensågar hjälper dig att hålla träd och buskar i trim. De passar utmärkt när du ska klippa ett fåtal grenar eller trimma till prydnadsbuskar. Nedan hittar du ett sortiment med häcksaxar och grensågar från varumärken som Fiskars, Gardena, Bacho och fler.
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Kapkapacitet
  • Justerbar längd
70 produkter
Fint klippta buskar och träd ger ett prydligt intryck för hela trädgården. Med en häcksax eller en grensåg kan du enkelt trimma till prydnadsträd och växtlighet. En manuell modell är dessutom skonsam mot grenarna och brukar därför vara den rekommenderade varianten att använda för extra känsliga buskar. Den lätta vikten gör att häcksaxen är enkel att använda, förvara och bära med sig runt hela tomten. På Proffsmagasinet hittar du ett sortiment av häcksaxar och grensågar från varumärken som Fiskars, Gardena, Bacho och fler.

Perfekt för lättare trimning
Till skillnad från de motoriska varianterna är manuella häcksaxar och grensågar betydligt tystare, så att du slipper oroa dig för att störa dina grannar när du arbetar i trädgården. De är även lättare till vikten och därmed enklare att hantera och transportera. Ska du ta dig an tuffare arbeten eller klippa en större yta rekommenderas en motordriven modell, då de manuella verktygen kan ha svårt att klippa grövre grenar och större häckar. En vanlig grensax är dock ett utmärkt verktyg att använda när du ska klippa till dekorationsträd, fruktträd eller annan växtlighet där endast några kvistar i taget ska tas bort. Väljer du en häcksax eller en grensåg med långt skaft kan du även komma åt att klippa högre buskar och träd.

Beskär dina fruktträd
Odlar du söta plommon eller gröna härliga äpplen i trädgården? För att ditt fruktträd ska hålla sig friskt och ge god skörd är det viktigt att du beskär det på rätt sätt. En bra beskärning ger trädet bra förutsättningar att återhämta sig samt skapar starkare och mer hållbara grenar i längden. I guiden "Beskära äppelträd - så här gör du" kan du läsa mer om hur du får ett friskt och vackert träd med mycket frukt.

När du beskär dina träd är det även viktigt att du använder rätt verktyg. Häcksaxar och grensågar är optimala verktyg för jobbet – men bara om de är riktigt vassa. Slöa verktyg kan krossa barken runt grenarnas snittyta så att trädet har svårare att läka. Slipa dina verktyg med jämna mellanrum för att göra jobbet enklare och för se till att du får ett bra resultat år efter år.