08-34 47 00Vanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Gardenfire Tipi 147Art.nr: 3079653

Gardenfire
Eldstad
Beskrivning
Art.nr: 3079653
Gardenfire Tipi 147 är en läckert designad eldstad som fungerar lika bra som terrassvärmare som grill. Tipin är enkel att elda i och merparten av värmen strålar ut genom öppningen, precis dit man vill ha den.
4996.00 kr
Inkl. moms
Skickas inom 8-10 dagar
Beskrivning
Art.nr: 3079653
Gardenfire Tipi 147 är en läckert designad eldstad som fungerar lika bra som terrassvärmare som grill. Tipin är enkel att elda i och merparten av värmen strålar ut genom öppningen, precis dit man vill ha den.
Fri frakt över 625 kr*
30 dagars öppet köp

Produktinformation

Egenskaper

Gardenfire Tipi 147 är en läckert designad eldstad som fungerar lika bra som terrassvärmare som grill. Tipin är enkel att elda i och merparten av värmen strålar ut genom öppningen, precis dit man vill ha den. Eldstaden är tillverkad i cortenstål vilket innebär att den är underhållsfri och kan stå ute året runt.

Eldstad och terrassvärmare
Tipis form och egenskaper gör den väldigt lättplacerad i de flesta miljöer. De som köper den som terrassvärmare placerar den på altanen, terrassen eller ute vid pergolan, men Tipi gör sig utmärkt även som en välkomnande entréeld vid privatbostäder, restauranger eller hotell. Ett bra tips är att flytta Tipin till entrén under vinterhalvåret och välkomna gästerna med en varm brasa. Ett kilo torr björkved ger 4,3 kW värmeeffekt och man justerar enkelt värmen genom mängden ved man lägger in.

Tipi som grill
Med en grillinsats förvandlas Tipi till en praktisk grill. Grillgallret kan placeras på tre olika höjder för enkel värmeanpassning vid matlagning. Välj mellan att grilla med ved eller grillkol. Grillen är tillverkad i stål som sedan förnicklats och förkromats för bästa hållbarhet och för att matrester inte ska fastna. När grillen inte används kan den placeras under eldskålen.

Placering av Tipi
Om Tipi ska placeras på trä eller gräs rekommenderar vi att den ställs på ett eldstadsplan, det vill säga en skiva av eldsäkert material. Eldstadsplanet/ golvplåten bör täck under Tipin samt en bit framför. Förutom att eldningen blir ännu säkrare så blir Tipin ännu vackrare om den står på en plåt, skifferskiva eller något liknande. Det finns inga fasta mått för placering nära brännbara föremål framåt, bakåt eller åt sidorna. Känn med handen på väggen, busken eller andra lättantändliga element i närheten av Tipin vid eldning om du är osäker. Tipin sprider mycket lite värme bakåt och åt sidorna vilket gör den väldigt lättplacerad.

Maximal förbränning ger minimalt med rök
När man eldar i Tipi blir man glatt överraskad över hur enkelt det är att tända elden och hur bra det brinner i den. Väggarna blir ett effektivt skydd mot vinden och det extra luftintaget längst in i vinkeln på eldplåten gör att elden får mycket syre vilket är en förutsättning för bra förbränning. Effekten av detta blir en härligt sprakande eld och heta rökgaser som åker rakt upp genom skorstenen.

Torr kådfri ved – för bästa resultat
En förutsättning för att det ska brinna bra med minimal rökutveckling är att veden är torr. Om ni har er ved förvarad utomhus så är en god vana att alltid ha en säck inomhus en vecka innan den ska användas.
För säkraste och trevligaste vistelse vid brasan så rekommenderar vi kådfri ved, t.ex. björk. Då slipper ni sprättet från elden.

Cortenstål – tåligt och värmereflekterande
Cortenstål är en legering speciellt framtagen för varma och korrosiva miljöer. Cortenstål kallas också rosttrögt stål. Det betyder att stålet rostar så sakta att den rost som bildas blir en skyddande yta som hindrar rosten från att tränga in i materialet. Med tiden så bildas en jämn, fin oxidbeläggning på ytan som inte utvecklas till skadlig korrosion på grund av ytans hållbarhet. Att denna yta dessutom ger patina och därför uppskattas ur ett rent utseendemässigt perspektiv är förstås extra lyckat.
Corten är väldigt hård så till skillnad från exempelvis gjutjärn absorberar metallen inte värme utan vill reflektera den. Materialets värmereflekterande egenskaper gör det möjligt att placera eldstaden relativt nära staket, buskar och träd eftersom värmestrålningen bakåt och åt sidorna är liten.

Tipin levereras omonterad, men skruvar och verktyg finns i paketet och ni sätter enkelt ihop den på cirka 10 minuter.
Tekniska data 
DesignerArtlinco
Mått (BxDxH)677x700x1470 mm
Eldplåtens avstånd till mark215 mm
MaterialCortenplåt, 3 mm
Övrigt5 års garanti mot fabrikationsfel
Vikt50 kg

Tekniska data

EAN 5700002214300

Rekommenderat