Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Swim & Fun Easy pHArt.nr: 2920077

Swim & Fun
Regulatorsystem
Beskrivning
Art.nr: 2920077
Regulatorsystem som testar och balanserar pH-värdet automatisk om pH-värdet är för högt. Kompakt automatisk regulator med inbyggd doseringspump. Regulatorn är ansluten till en sond som är monterad i cirkulationssystemet.
Prisjakt
PriceRunner
4 369 kr
Inkl. moms

Estimerat 11-18 dagar från leverantör

Fri frakt över 625 kr*
30 dagars öppet köp
Denna produkt ingår i:
Beskrivning
Art.nr: 2920077
Regulatorsystem som testar och balanserar pH-värdet automatisk om pH-värdet är för högt. Kompakt automatisk regulator med inbyggd doseringspump. Regulatorn är ansluten till en sond som är monterad i cirkulationssystemet.

Produktinformation

Egenskaper

Notera att produkten direktlevereras och kommer i separat kolli. Val i kassan som leverans till ombud eller hämta hos oss appliceras ej på denna produkt.
Med Easy pH installerad vid poolen behöver du inte längre komma ihåg att testa badvattnets pH-värde. Easy pH testar och balanserar pH-värdet automatisk om pH-värdet är för högt. Easy pH kan sänka pH-värdet men kan inte öka pH-värdet. I större delen av Norden blir vattnet ofta allt för alkaliskt och man behöver därför tillsätta syra för att sänka pH-värdet.

Vad är pH?
PH är ett mått på badvattnets surhetsgrad. Den kommer alltid att variera beroende på påverkan från miljön — till exempel tillförs det regnvatten och vatten försvinner genom avdunstning. I större delen av Norden blir vattnet ofta allt för alkaliskt och man behöver därför tillsätta syra för att sänka pH-värdet.

Det idealiska pH-värdet för badvattnet i en pool är mellan 7,0 och 7,4. För att bibehålla ett hälsosamt pH-värde och undvika de obehagliga effekterna av för basiskt badvatten, är det viktigt att vattnet balanseras kontinuerligt. Det ordnar Easy pH.

Så påverkas badvattnet av fel pH-värde
Om pH-värdet inte justeras löpande, kan du uppleva flera biverkningar. En av de viktigaste är att den desinficerande effekten av vattenvårdande produkter sänks markant. Vid ett pH-värde på 8 minskar faktiskt effektiviteten med hela 75 %. De badande kommer också kunna uppleva att ögonen blir irriterade, vattnet luktar mer av klor och huden blir öm och torr.

En felaktig pH-balans kan också orsaka korrosionsskador på stegar och annan utrustning av metall. Vattnet kan bli grumligt och det kan fastna kalkavlagringar på linor och utrustning.

Easy pH-regulator?
Easy pH är en kompakt automatisk regulator med inbyggd doseringspump. Regulatorn är ansluten till en sond som är monterad i cirkulationssystemet. Sonden mäter det aktuella pH-värdet i vattnet. Easy pH-regulatorn ansluts med slang till en behållare med ett pH-balanserande medel.

Regulatorn jämför nu badvattnets aktuella pH-värde med det ideala pH-värdet. Om pH-värdet är för högt tillsätter regulatorn pH-balanseringsmedel till vattnet tills den ideala pH-nivån återställs.

Underhåll av Easy pH.
Easy-pH håller automatiskt badvattnet i perfekt balans. Det enda du behöver göra är att fyller på mer pH-reglerande medel i systemet när det är slut. Ett ljuslarm på Easy pH berättar när behållaren är tom.

pH-reglerande medel
När pH-värdet ska sänkas, rekommenderar vi flytande svavel syra 32 %.
  • Regleringstyp: pH- (standard) eller ph+
  • Regleringsmedel syra (ph-): Flytande svavelsyra 32 %
  • Regleringsmedel bas (ph+): Flytande kalcinerad soda
  • Maximal poolvolym liter/m3: 80.000/80
  • Styrenhet: IP65 vattentät (stänkvatten)
  • Larm: Ja, vid alltför högt eller lågt pH
  • Visning av pH-värde: 6 LED
  • Flödeshastighet pump liter/timme: 2,4
  • Börpunktsinställning: 7,0 till 7,6
  • Kalibrering pH-givare: i 1 punkt
  • Slang: 5 m
  • Skåp storlek B x H x D (mm): 140 x 230 x 80
  • Vikt komplett maskin i: 2,9 kg

Specifikationer

EAN 5704841018150

Rekommenderat