08-34 47 00Vanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Swim & Fun Heat Booster Inverter ProArt.nr: 2920044

Swim & Fun
Värmepump
med WiFi, 13,5kW
Beskrivning
Art.nr: 2920044
13,5 kW värmepump i rostfritt stål som levererar en effekt på upp till 16 gånger energiförbrukningen (COP) tack vare japansk inverterteknik. Inklusive vinteröverdrag och WiFi-styrning via gratis smartphone-app.
22859.00 kr
Inkl. moms
Slut för säsongen
Beskrivning
Art.nr: 2920044
13,5 kW värmepump i rostfritt stål som levererar en effekt på upp till 16 gånger energiförbrukningen (COP) tack vare japansk inverterteknik. Inklusive vinteröverdrag och WiFi-styrning via gratis smartphone-app.
Fri frakt över 625 kr*
30 dagars öppet köp

Produktinformation

Egenskaper

Notera att produkten direktlevereras dagtid och kommer i separat kolli. Val i kassan som leverans till ombud, kvällsleverans eller hämta hos oss appliceras ej på denna produkt.
Swim & Fun Heat Booster Inverter Pro. Denna värmepump är en toppmodell i rostfritt stål och med kompressor från den välkända japanska leverantören Toshiba. Toppmodellen har ett skåp i rostfritt stål som levererar en effekt på upp till 16 gånger energiförbrukningen (COP) tack vare japansk inverterteknik. Inklusive vinteröverdrag och WiFi-styrning via gratis smartphone-app. Näst efter solenergi, som är gratis men också en otillförlitlig värmekälla, är en poolvärmepump både den mest miljövänliga och billigaste formen av uppvärmning för pooler. En värmepump har dock en stor fördel jämfört med solenergi. Du kan räkna med att vattnet blir varmt under de perioder som du vill ha det – och håller en konstant temperatur som du själv väljer.

Heat Booster Inverter Pro värmer upp poolvattnet med maximal energieffektivitet via den dynamiska inverterkompressor som ger 16 gånger mer energi än den förbrukar. Istället för att stoppa driften när önskad temperatur har uppnåtts reglerar den dynamiska Toshiba-kompressorn kontinuerligt arbetsfrekvensen så att energiförlusten i samband start och stopp elimineras. Därmed uppnås den mest optimala och energieffektiva driften. Skåpet i rostfritt stål gör denna modell extra lämplig för det fuktiga nordiska klimatet. Värmepumpenkommer att värma upp och hålla en konstant badvattentemperatur när den omgivande luftens temperatur är mellan + 12 °C och + 40 °C. Värmepumpen får endast användas utomhus. Värmepumpen har en användarvänlig digital styrning och automatisk avfrostnings-och kylningsfunktion. Med inbyggt kretskort och enkel hantering av vattenanslutning med skruvbeslag (38 och 50 mm).

Värmeväxlaren är tillverkad av PVC och titanrör som tål ihållande exponering för poolvatten – med både klor och saltvatten, och är försedd med en GMCC/Toshiba-kompressor. Strömförsörjning 220-240V/1 PH/50 Hz. 1 fläkt. R32. Certifikat: CB, CE, EMC, RoHS.

Efter uppstart betalar du endast för 20% eller mindre av energiförbrukningen
En värmepump är grön energi eftersom den "drar" ut energi från luften, som överförs till poolvattnet. Mängden energi som krävs för att driva värmepumpen är minimal jämfört med hur mycket det ger tillbaka i form av värme. En traditionell värmepump ger typiskt mellan 4 och 7 kW för varje 1 kW som du betalar för. En Inverter Pro-värmepump kan, beroende på modell och miljöpåverkan, nå upp i hela 16 kW för varje betald kilowattimme.

Du får extra lång badsäsong
En förlänger värmepump badsäsongen med flera månader. Så snart den genomsnittliga lufttemperaturen når över värmepumpens lägsta arbetstemperatur (beroende på modell), kan poolens öppnas för säsongen. Med en traditionell värmepump innebär det i praktiken att man i Sverige kan komma igång med poolsäsongen redan i mitten av maj, och förlänga badsäsongen ända fram till mitten av oktober.Väljer du en värmepump med högre kapacitet, exempelvis en Inverter Pro, som har utvecklats för att kunna användas i minusgrader, kan du få en ännu längre säsong.

Fördelen med inverterteknik
En traditionell värmepump stoppar driften när önskad temperatur har uppnåtts, och startar igen när temperaturen sjunker 1-2 grader. En Inverter-värmepump däremot har en dynamisk kompressor som kontinuerligt reglerar temperaturen.Detta innebär att energiförlusten vid start/stopp elimineras. Beroende på modell och miljöpåverkan kan våra Inverter-värmepumpar ge upp till 16 gånger mer energi än de förbrukar (COP = 16), medan en vanlig värmepump vanligtvis ger cirka 5 gånger mer energi än den förbrukar (COP = 5).
 • Maximal poolvolym m³: 70
 • Rekommenderad poolvolym m3: 18-66
 • Typ av kompressor: InverterStrömförsörjning V/pH/Hz: 220~240V/1 pH/50 Hz
 • Nominell ström A: 10,0
 • Nominell säkring A: 15
 • Rekommenderat vattenflöde under drift: 4000 liter/timme
 • Max. vattentryck fall kPa: 15
 • Värmeväxlare: Twist-Titanium-rör i PVC
 • Vattenanslutning in/utlopp mm: 50 mm
 • Fläkttyp/antal: horisontell
 • Fläkthastighet RPM: 550-850
 • Fläkteffekt ingång W: 5-75
 • Ljud på 1 meters avstånd dB(A): 38-48
 • Köldmedium typ: R32 (gas)
 • Köldmedium, gram: 800
 • CO2 motsvarande ton: 0,54
 • Skydd: IPx4Vid luft 28 °C/vatten 28 °C/luftfuktighet 80%
 • Kapacitet kW: 13,5-3,2
 • Strömförbrukning kW: 2,26-0,2
 • COP: 16-6,2

Tekniska data

EAN 5704841014022

Rekommenderat