Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Habanero BBQ Kamado X-LargeArt.nr: 3103924

Habanero BBQ
Kolgrill
XL, vit, 52 cm
Beskrivning
Art.nr: 3103924
En fulländad Kamado grill med enorm kapacitet, tillverkad av värmetålig keramik och förstklassigt rostfritt stål med kapacitet att grilla i stora volymer. Tack vare konstruktionen, isoleringen av keramiken och de enkla reglagen för lufttillförsel är det väldigt enkelt att styra temperaturen i kamadogrillen och den ger en jämn värmespridning under hela tillagningstiden.
Produkten har utgått
Beskrivning
Art.nr: 3103924
En fulländad Kamado grill med enorm kapacitet, tillverkad av värmetålig keramik och förstklassigt rostfritt stål med kapacitet att grilla i stora volymer. Tack vare konstruktionen, isoleringen av keramiken och de enkla reglagen för lufttillförsel är det väldigt enkelt att styra temperaturen i kamadogrillen och den ger en jämn värmespridning under hela tillagningstiden.

Produktinformation

Egenskaper

Habanero Kamado X-Large är en fulländad Kamado grill med enorm kapacitet, tillverkad av värmetålig keramik och förstklassigt rostfritt stål med kapacitet att grilla i stora volymer. Tack vare konstruktionen, isoleringen av keramiken och de enkla reglagen för lufttillförsel är det väldigt enkelt att styra temperaturen i kamadogrillen och den ger en jämn värmespridning under hela tillagningstiden.

Konstruktion som behåller värmen
Att kamadogrillen är tillverkad av keramik gör att den är lämpad att använda året om, även på vintern tappar den inte temperaturen när det är kallt ute. Keramiken gör även att denna kamadogrill aldrig blir särskilt het på utsidan, vilket minskar risken för att bränna sig under matlagningen. Kamado X-Large är ett perfekt val för matlagning till större sällskap där många grillrätter behöver vara på gång samtidigt. En grill som lyfter fram de stora smakerna. Flytta matlagningen från köket ut till trädgården med Habanero Kamado och bjud på grillfavoriterna – eller utforska och testa nytt.

Tillagningstekniker
Tack vare designen och skorstenseffekten så värms kamadogrillen upp väldigt snabbt och det är enkelt att antingen steka/grilla någonting väldigt hett eller använda grillen som en stenugn, perfekt för att baka pizza eller bröd. Det är också av den anledningen som det krävs väldigt lite kol för att få upp och behålla en stabil önskad temperatur. Det går att baka allting som vanligtvis skulle bakas i en vanlig ugn, allt från pizza till dessertpajer och bröd. Indirekt grillning är troligtvis det vanligaste sättet att laga mat på en kamadogrill. För denna metod använder man deflektorstenarna och gör att värmen sprids runtom och värmer maten jämnt under tillagningsperioden. Direkt grillning används främst för snabba och jämna resultat, även för att snabbt t.ex. sota en lax eller ge fin krispig yta på en köttbit. Med denna metod använder man inte deflektorstenarna utan grillar maten direkt över den glödheta kolen. Habanero Kamado passar även perfekt för rökning, med ved, flis eller träspån. Det är bara att minimera luftintaget när grillen uppnått önskad temperatur och enkelt tillsätta t.ex. rökspån eller träflisor genom att öppna det lättåtkomliga intaget på framsidan. Denna metod används oftast till lite tuffare kött som tillagas långsamt på låg värme t.ex. pulled pork, bringa eller revben.

Låg förbrukning av kol
Åtgången av kol i en Habanero Kamado är låg och det går även utmärkt att strypa lufttillförseln för att släcka glöden helt och då kunna återanvända den slocknade kolen vid ett senare tillfälle. Habanero Kamado XX-Large levereras med 2 st sidobord i bambu, ett rejält 2-delat rostfritt galler, 2 delade deflektorstenar och hållare för gryta. Habanero Kamado kommer även med en meshpackning och låsning för att garantera att grillen alltid håller tätt.
  • 75° till 450°
  • Grillyta 52 cm, innerdiameter 55 cm
  • Går att dela in i olika segment
  • Justerbar höjd på grillgaller
  • Lufttillförsel justerbar
  • Sidobord som fälls ner

Leveransomfattning

  • 2 stycken sidobord i bambu
  • 1 styck 2-delat rostfritt galler
  • deflektorstenar
  • 1 styck hållare för gryta
Tekniska data 
Vikt126 kg
Höjd60 cm
Arbetshöjd70 cm
MaterialKeramik
FärgVit
TillagningsmetodBakning, Grillning, Rökning
Utrustning2 st sidobord i bambu, Benställning i svartlackad rostfritt stål, Rejält rostfritt delbart grillgaller (5 mm), Stora hjul, Termometer i locket, Toppventil i aluminium

Specifikationer

EAN 7350007430144

Rekommenderat