Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

SPAX 0191010501005Art.nr: 3014500

SPAX
Träskruv
5 mm TFT, FZB, T-STAR plus, delgängad
Beskrivning
Art.nr: 3014500
Delgängad träskruv med försänkt huvud. TX-skalle.
Prisjakt
PriceRunner
786 kr
Inkl. moms
Finns i olika varianter
5,0 x 100 mm, 200-pack
Fler än 10 st i lager | Skickas tisdag, 2 apr.
Fri frakt över 625 kr*
30 dagars öppet köp
Beskrivning
Art.nr: 3014500
Delgängad träskruv med försänkt huvud. TX-skalle.

Produktinformation

Egenskaper

TFT-träskruv med försänkt huvud. TX-skalle, multiskalle för trä och metallbeslag. Den särskilda spårprofilen – T-STAR plus – är en så kallad invändigt rundad sexkant. I jämförelse med mindre exakta spårprofiler som Philips eller krysspår blir greppytan på våra T-STAR plus mycket större och T-STAR plus-bitsen sitter alltid optimalt i skruvhuvudet. Kraftöverföring mellan skruvbits och skruv med T-STAR plus möjliggör snabbt arbete och det mycket effektivare än med alla andra spårprofiler. Det innebär för dig: Du slipper bits som glider av skruvhuvudet och kan skruva i serie på kortast möjliga tid!

Det försänkta huvudet (eller försänkt platt huvud) är den vanligaste huvudgeometrin i SPAX universum. Det har en konisk form och är hos SPAX präglat som 90°-MULTI-huvud. Våra skruvar med försänkt huvud är den optimala kompromissen mellan största möjliga motstånd mot de genomdragningskrafter som uppstår i huvudet och ett så diskret och snyggt skruvförband som möjligt. Med sin polygona undersida ("fack") fräser det försänkta huvudet självt in en passande fördjupning i träet och kan därför utan annan försänkning av skruvhålet försänkas optimalt och ytjämnt i träet. Det innebär för dig: Ytjämna skruvförband blir till en barnlek – helt utan förborrning eller försänkning av skruvhålet.

Våra skruvar kan i stort sett delas in i två grupper: I skruvar med delgänga och skruvar med helgänga. Skruvarna med delgänga är perfekt lämpade för att fästa komponenter som skivor i träbaserat material, brädor, golvbrädor, men också kantat virke på bärande komponenter som reglar eller stolpar (här med vår HI.FORCE). Medan gängan tränger in i den bärande delen ska skaftet utan gänga på den delgängade skruven dra in sig helt i den övre delen, den del som monteras. Vid fortsatt inskruvning drar skruvhuvudet fast den övre delen mot den nedre. Så uppstår genom inskruvning av skruven maximalt klämkraft mellan de båda komponenterna. Denna effekt är naturligtvis perfekt när skaftet utan gänga har minst samma tjocklek som den del som ska fästas Det innebär för dig: Tätare skruvförband mellan två trästycken än med delgängade skruvar finns inte.

Vår beteckning 4CUT för spetsen på våra skruvar beskriver det faktum att den inte är rund utan formad som en fyrkant. Dessa fyra kanter tränger undan träfibrerna under inskruvning och gör plats för skruvens huvudsakliga diameter. Det annars oundvikliga expanderande tryck som kärnan i träet utövar minskar på ett effektivt vis därmed och träet splittras inte i närheten av kanten. Det vridmoment som krävs av skruvdragaren minskas också, eftersom skruvens kärna inte måste "klämma" in sig i träet. Det innebär för dig: Även i annars så känsliga kantområden på ditt arbetsstycke krävs nästan aldrig längre förborrning! Tack vare 4CUT-spetsen sparar du ett helt arbetsmoment.

Vid konstruktioner i områden som inte står utomhus är ett effektivt korrosionsskydd hos skruvarna absolut nödvändigt. Här har SPAX utvecklat WIROX-beläggningen som är överlägsen vanlig förzinkning i fråga om skydd och hållbarhet. Med WIROX-beläggning är våra skruvar betydligt mer tåliga mot mekanisk påverkan än de gulkromaterade motsvarigheterna. WIROX innehåller inget krom (VI), skruvarna är alltså inte bara lika belastningsbara efter många år, förutsatt att de inte varit direkt utsatta för väder och vind utomhus, de är dessutom ett bra miljöval. Våra WIROX-skruvar lämpar sig för alla öppna konstruktioner som inte är direkt utsatta för väder och vind, såsom carports eller pergolor. För områden som påverkas mer av vädret, exempelvis terrasser rekommenderar vi våra skruvar i rostfritt stål. Det innebär för dig: Om du använder våra korrosionsskyddade skruvar utomhus kan du lita på skruvförbanden – WIROX håller våra skruvar skyddade från direkt väder och vind utomhus i många år på ett stabilt och tillförlitligt vis. Du slipper alltså den årliga inspektionen!
  • Utan förborrning (beroende på trä)
  • Snabb och säker bearbetning med liten ansträngning (fler förskruvningar med en batteriladdning)
  • Allsidig användning
  • Reducerar effektivt att trämaterialet klyvs även vid små kantavstånd
Tekniska data 
Trådlängd61 mm
BladstorlekT20
Diameter på huvudet9,7 mm
Total längd100 mm

Specifikationer

EAN 4003530155116

Rekommenderat