Få uppfinningar har påverkat våra vanor och livsmönster lika mycket som den elektriska glödlampan och dess varma sken. Förr fanns det inte så mycket annat att göra än att lägga sig och sova när mörkret föll – idag är solens tidiga nedgång under vinterhalvåret en ursäkt att tända upp den mysiga belysningen. Här har vi samlat några av våra bästa Black Week-erbjudanden på el och belysning - från dimmers och batterier till arbetslampor och trädgårdsbelysning.

Elko Dimmer 370LED

Vriddimmer

Stilren vriddimmer för LED och kapacitiv last

Vad hade myskvällen varit utan dämpad belysning? Den vridbara dimmern Elko Dimmer 370LED är konstruerad för LED men kan även användas för glödlampor, halogenlampor och elektroniska transformatorer. Dimmern levereras i GLE, RC utförande (bakkantsstyrning). Ingen nolla krävs (2 ledarsystem), men man kan ansluta nolla för att få en stabilare dimmring och lägre lägsta nivå. Dimmern finns i flera olika färger och är avsedd för montering i standard apparatdosa med ram, utan fästklor.

GP Batteries ReCyko Speed M451

Batteriladdare

Snabb batteriladdare med usb

Att laddningsbara batterier är bättre för miljön och snällare mot plånboken vet du säkert redan, men visste du att olika laddare laddar batterierna olika snabbt? GP Batteries ReCyko Speed M451 kan ladda två AA-batterier på 2100 mAh på ca två timmar eller fyra likadana batterier på fyra timmar. Andra finesser som får GP Batteries ReCyko Speed M451 att sticka ut i mängden är att den kan drivas med usb, att den kan användas som batterietui och att den är kompatibel med alla typer av GP ReCyko-laddstationer. Levereras med fyra AA-batterier men kan även användas tillsammans med AAA-batterier.

Energizer Accu Recharge Power Plus AA

Batterier

För energikrävande produkter inomhus

Gör miljön en tjänst och välj Energizer® Accu Recharge Power Plus. Batteriet är det enda uppladdningsbara batteriet som är Svanenmärkt och är världens första batteri tillverkat med hela 15 procent återvunnet material. Svanenmärkningen innebär låga gränsvärden för tungmetaller, ingen användning av PVC samt ansvarsfull användning och inköp av begränsade råvaror och konfliktfria mineraler. Det här prisvärda paketet innehåller tio laddningsbara AA-batterier på 2000 mAh, redo för krävande uppgifter. Batterierna kan laddas hundratals gånger, har upp till fem års livslängd och är förladdade till 80 procent för att du ska kunna använda dem direkt ur förpackningen.