Allt fler vill bygga trall med dold infästning, utan synliga skruvar eller spikar. Nu lanserar Essve sitt nya trallverktyg Essve Edgefast, en tryckluftsdriven spikpistol som gör jobbet 4-5 gånger snabbare än vid traditionell toppskruvning.

Trall med dold infästning, det vill säga trall utan synliga spik- eller skruvskallar, blir allt vanligare. För en tid sedan lanserade Essve sitt HDS-verktyg som kläms fast över trallbrädan och leder skruvarna rätt. Nu utökar de sin arsenal med med den tryckluftsdrivna spikpistolen Essve Edgefast.

Läs också: “Bygga Altan – Vad ska man tänka på?”

Den stora fördelen med att använda Essve Edgefast är hastigheten. I och med att du nu kan fästa två infästningar i en och samma rörelse går det 4-5 gånger snabbare än toppskruvning. Essve Edgefast fungerar i mjuka och medelhårda träslag med upp till 28 mm tjocklek.

Essve Edgefast

En helt ny infästning

Essve Edgafast är en spikpistol, men istället för traditionell spik använder den en spikliknande infästning. Den är platt med tandade sidor för att den inte ska vandra upp när virket torkar och är limmad i strippar om 25 stycken.

Maskinen laddas med 100 infästningar åt gången vilket räcker till ungefär tre kvadratmeter trall. Spiken finns i kvaliteterna C4 och A2 som rekommenderas för sjönära områden.

Fungerar bäst med en medelstor kompressor

För att driva verktyget behöver du en kompressor som kan leverera 5-8 bar. Eftersom varje slag förbrukar 2,5 liter luft rekommenderas en lufttank på 15 liter eller mer.

Så använder du Essve Edgefast

  1. Montera en av de medföljande distansbrickorna på verktyget. Distansbrickan avgör hur stort mellanrum du får mellan brädorna.
  2. Skjut in nästa bräda.
  3. Vrid ner verktyget och tryck det mot brädan för att släppa säkringen.
  4. Tryck på avtryckaren.
  5. Vrid verktyget hela vägen åt andra hållet och upprepa proceduren.
Essve Edgefast startpaket
ESSVE EDGEFAST Spikpistol
st
SpikpistolESSVE EDGEFASTSe liknande produkter
à 8 882,00 kr
8 882 kr
ESSVE EDGEFAST Spik 7-3x1,8 mm, C4, 300-pack
st
SpikESSVE EDGEFASTSe liknande produkter
à 1 000,00 kr
1 000 kr
Summainkl. moms
9 882,00 kr
Uppdaterad 2021-03-16