Under Black Week och Black Friday tipsar Proffsmagasinets testchef Henrik om sina personliga favoriter. Det här är Henriks tips inom maskiner och verktyg.

Under Black Week är det lätt att känna sig överväldigad av alla erbjudanden. Därför har vi bett Proffsmagasinets testchef Henrik att göra en djupdykning i sortimentet och plocka fram sina personliga favoriter.

- Eftersom vi har så otroligt många erbjudanden på Black Week har det varit svårt, men jag tänkte brett och försökte välja ut bra erbjudanden som jag tror kommer att intressera många av våra kunder, säger Henrik.

Som ansvarig för Proffsmagasinets kunskapsportal och Youtube-kanal har Henrik klämt och känt på mängder av verktyg genom åren. När han skriver guider utgår han alltid från kundens behov.

- Jag vill hjälpa våra kunder att hitta rätt produkt för rätt tillfälle. Under Black Week är det lätt att stirra sig blind på pris och rabattsatser. Mitt tips är att ta ett steg tillbaka, utgå från ditt behov och läsa på ordentligt.

Vad ska du själv köpa på Black Week?

- Själv kikar jag mycket på belysning i olika former, både smart belysning till hemmet och julbelysning till trädgården. Sen ska jag nog passa på att köpa på mig lite utrustning inför trädgårdssäsongen. Jag skulle faktiskt behöva en ny motorsåg… vi får se vad det blir!

Henriks favoriter inom maskiner och verktyg

Milwaukee M18 BMT-0

- Ett multiverktyg är ett måste om du ska renovera eller har saker att fixa i hemmet. Den här rackaren från Milwaukee har bra prestanda och smarta funktioner som gör det lätt att använda. Kompatibelt med mängder av tillbehör.

Bosch GSR 18V-55

- Den här goa skruvdragaren är en riktig storsäljare hos oss på Proffsmagasinet – och det är inte svårt att förstå varför. Det är bra prestanda i ett pålitligt verktyg som är kul at jobba med oavsett om du ska skruva eller borra. De kompakta 2 Ah-batterierna som följer med gör maskinen smidig att jobba med, och eftersom de är två kan du alltid ha ett på laddning!

Makita DLX6038T

- Ett verktygspaket är en bra start oavsett om du flyttat till hus, anställt en ny medarbetare eller behöver verktyg till sommarstugan. Det här paketet från Makita innehåller en bra grunduppsättning med borrskruvdragare, slagskruvdragare, cirkelsåg, tigersåg, multiverktyg och kombiladdare i en schysst tygväska. De tre 18-voltsbatterierna på 5 Ah har tillräcklig kraft för att driva även de tyngre maskinerna.

Milwaukee M18 BOS125-0

- Excenterslipen är ett grymt verktyg när du ska finslipa eller till och med polera både raka och välvda ytor. Det här verktyget från Milwaukee har hög prestanda och olika hastighetslägen för olika material. Den här är utan batteri och laddare, men de har du säkert redan.

Bosch GCM 8 SJL

- Behöver du en kap- och gersåg för snickerierna kring huset? Bosch GCM 8 SJL är en trevlig och mångsidig maskin som klarar det mesta. Köphöjden på 70 millimeter är tillräcklig för att såga lister och annat kul.