Under Black Week och Black Friday tipsar Proffsmagasinets testchef Henrik om sina personliga favoriter. Det här är Henriks tips inom hem, trädgård och fritid.

Proffsmagasinets testchef Henrik är inte bara en hejare på att skriva köpguider och inspirerande artiklar – han är också en trädgårdsälskande hemmafixare med gröna fingrar. Inför Black Week har han plockat fram sina personliga favoriter för trädgården.

Köpa trädgårdsutrustning i november. Hur ska man tänka?

- Man ska naturligtvis tänka på våren. När snön smälter vill du vara redo med allt du behöver för säsongen. Se bara till att du har förvaringsutrymme för dina maskiner och redskap så att de slipper stå ute till dess.

Du har ju skrivit otaliga guider och artiklar om hur man sköter sin trädgård, fixar gräsmattan och beskär äppelträden. Vilket är egentligen ditt bästa trädgårdstips?

- Välj rätt verktyg för uppgiften. Om du har ett återkommande moment som du lägger mycket tid på finns det ofta ett specialiserat redskap, ett verktyg eller en maskin som gör arbetet enklare ger ett bättre resultat!

Henriks tips inom hem, trädgård och fritid

Dewalt DCM565N

- Glöm illaluktande bensin och avgaser! Den moderna motorsågen är lätt, smidig och går på batteri. Den här fina motorsågen från Dewalt har en svärdlängd på 30 cm och en kedjehastighet på 7,68 meter i sekunden. Det enda du behöver göra är att trycka i ett 18-voltsbatteri och börja såga.

Bosch DIY Universal Hedge Pole 18

- Att trimma höga häckar behöver inte alls vara besvärligt. Det fina med den här batteridrivna häcksaxen är att du kan förlängas och har en räckvidd på 2,6 meter. Samtidigt är den lätt, välbalanserad och kul att jobba med.

Makita DUB186ZX1

- Namnet lövblås är egentligen lite missvisande eftersom du kan använda verktyget till så mycket mer än löv. Själv har jag använt min till allt från att blåsa upp barnens leksaker till att blåsa bort snö från altanen. Just det här är en liten och smidig variant från Makita för mindre krävande jobb.