Proffsmagasinet.se
 
VERKTYG, LASER- & MÄTINSTRUMENT
Varukorgen är tom
 
Visa priser:

Du är här:
Hem » Dräger Alcotest 3000
Mina sidor
Logga in här
 
 
 
Dräger Alcotest 3000 Dräger Alcotest 3000 Dräger Alcotest 3000
Dräger Alcotest 3000 Dräger Alcotest 3000 Dräger Alcotest 3000
Mer om produkten   Vanliga frågor   Garanti  
Dräger Alcotest 3000 är en lättanvänd alkomätare, framtagen för dig som vill testa dig själv. Med denna alkomätare kan du vara säker på om du är körklar eller ej. Blås ett par sekunder i munstycket så får du direkt reda på om du är körklar eller inte. Mättekniken är mycket exakt och snabb och är en stor anledning till att polis världen över använder denna typ av alkotestare i sin verksamhet. Denna alkomätare erbjuder dig en snabb och tillförlitlig analys av alkoholhalten i utandningsluften!

 

Alkomätaren är mycket enkel att hantera och resultatet av ett utandningsprov presenteras snabbt. Den startas med ett tryck på den stora knappen på fronten. Efter några sekunder visas "Redo" i displayen och sedan är det bara att blåsa. En signal ljuder som visar att man blåser med korrekt tryck och resultatet visas direkt i displayen. Mer än 1500 utandningsprov kan göras innan de två AA-batterierna behöver bytas. Instrumentet är på svenska och resultatet visas i promille.

 

Bäst i Test - DN

I DN, som publicerades 2013-03-03, granskades och testades tretton stycken alkotestare i olika prisklasser. Dräger Alcotest 3000 blev testets vinnare. Läs hela testet här.

 

Bäst i Test - MHF

Dräger Alcotest 3000 är en av mycket få alkomätare för privatbruk som ges bästa betyget "Pålitlig och driftsäker" av MHF (Motorförarnas Helnykterhetsförbund) Testlab, feb 2013. Läs hela testet här (pdf).

 

Bäst i Test - Aftonbladet

I Aftonbladet, som publicerades 2011-06-19, granskades och testades sex stycken alkotestare i olika prisklasser. Dräger Alcotest 3000 blev testets vinnare och fick hela fem plus av Aftonbladet.

 

Testresultatet visar att Dräger Alcotest ger en god indikation på hur mycket alkohol som finns i blodet medan andra alkotestare som deltar i testet inte alls håller måttet, skriver journalisten Johan Gunnarsson. Läs hela testet här (pdf).

 

Bäst i Test - Vi Bilägare

"I jämförelse med testets övriga deltagare känns Alcotest 3000 som en proffsmätare", skriver Vi Bilägare, 2010-04-09. Läs hela testet här

 

Lätt att använda

En knapptryckning och instrumentet är klart att ta emot utandningsprovet. Blås i munstycket och resultatet visas direkt i displayen. Med endast en knapp på instrumentet och information på svenska blir alkotestaren mycket enkel att använda! 

 

Låg strömförbrukning

Mer än 1500 utandningsprov kan göras innan de två batterierna behöver bytas (AA-batterier).

 

Speciell utformning av munstycken

Munstyckenas form gör att de inte kan monteras felaktigt. Utloppet för luften kan inte täckas över vilket försvårar manipulation när provet tas. En distansdel på munstycket hindrar att testpersonens läppar vidrör instrumenthuset. Distansdelen gör också att munstycket enkelt kan snäppas loss från instrumentet.

 

Praktisk design

Tack vare det lilla formatet kan instrumentet även bäras i bröstfickan. Den ergonomiska utformningen gör att både höger- och vänsterhänta kan använda alkometern.

 

Kalibrering

Dräger Alcotest 3000 levereras färdigkalibrerad från fabriken. Alkomätaren bör sedan kalibreras 1 gång årligen för att säkerställa mätnoggrannheten. Ni kan lämna in er mätare hos oss för kalibrering. Kalibreringskostnaden är 390:- exkl. moms.

 

Medföljande tillbehör

 

 

 

Vilken modell är rätt för Dig?

Dräger Alcotest 3000 vs Dräger Alcotest 6820

 

 
Dräger
Art.nummer: MH15125

Dräger Alcotest 3000

Lättanvänd alkomätare som ger snabb och tillförlitlig analys av alkoholhalten i utandningsluften. En signal ljuder som visar att man blåser med korrekt tryck och resultatet visas direkt i displayen. Alcotest 3000 blev utsedd till testvinnare i Aftonbladets stora test av alkotestare och tilldelades hela fem plus.

 

Vid ordrar över 499 kr exklusive moms

 
OBS! Produkten har utgått ur vårt sortiment!

Klicka här för att se vårt sortiment av alkomätare.

 

Vi rekommenderar Dräger Alcotest 3820.

 
 

Tillbehör

Energizer Industrial AA/LR06 Alkalisk batteri 10-pack

70 kr

Köp Energizer Industrial AA/LR06 Alkalisk batteri 10-pack

Dräger Munstycken standard 10-pack

105 kr

Köp Dräger Munstycken standard 10-pack

Dräger Munstycken standard 100-pack

459 kr

Köp Dräger Munstycken standard 100-pack

GP ReCyko S350 Batteriladdare

119 kr

Köp GP ReCyko S350 Batteriladdare
 

Köptips

Dräger Alcotest 3820

2 156 kr

Köp Dräger Alcotest 3820
Butik & Hämtlager
 
Proffsmagasinet Svenska AB
Ynglingagatan 16
113 47 Stockholm
Kundtjänst
 
Telefon 08-34 47 00
Öppettider: Mån - Fre 07:00 - 17:00
E-post: info@proffsmagasinet.se
Nyhetsbrev
 
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
 
Följ oss på Facebook och få den senaste informationen först!
Kundomdömen
 
Dina åsikter är viktiga för oss!